Terecht, want het bezoekende Synergo verdiende het punt met de uiteindelijke 12-12. De leidse selectie had één van de twee wedstrijdloze weekends benut om te koken voor de club. Dat was zeer geslaagd maar weer terug binnen de lijnen bakte de ploeg er weinig van. Het begin had veel weg van een oefenpotje waarin Sporting heel gemakkelijk een 3-0 voorsprong nam. Maar toen de logische 4e goal uitbleef en Synergo door had dat er in de kunststof mand ook een opening aan de bovenkant zat werd het toch een wedstrijd. Die overigens wel voortkabbelde omdat er bij de thuisclub geen alarmbel afging en er mede door de straffe wind slecht geschoten werd. Pas na 23 minuten had Trigon weer succes en na de vlotte 4-4 liet Danya Kling haar team toch met voordeel rusten (5-4). Coach van Duuren, voor zijn doen opvallend rustig gebleven, leek zijn ploeg de nodige impuls te hebben gegeven getuige de herstart. Na 5 minuten was het 7-5, maar schijn bedroog. Drie minuten later keek de koplopende thuisclub tegen de eerste achterstand aan (7-8) en dat vereiste meer dan plichtmatig spel om het goed te maken. En dat ging maar ten dele lukken. Enigszins nadelig voor Trigon was dat de scheidsrechter het nauwelijks kon belopen en daardoor enkele cruciale momenten miste Via 9-8 kwamen de Utrechtse bezoekers halverwege weer op voorsprong (9-10) De laatste 6 minuten gingen in met 11-11 en dat leek ook de eindscore te gaan worden. Maar hoe matig je ook speelt, één geniale actie kan toch een partij beslissen. Een succesvol achterwaarts “jumpshot”van aanvoerder Jan Willem van der Gugten in de laatste minuut leek het resultaat te gaan bepalen, maar met nog 20 seconden ging de leidse defensie “stom”in de fout en de benutte strafworp zette de einduitslag neer (12-12). Volgende week komt KVS, dat nu op 2 punten volgt, naar Leiden. Je mag er van uit gaan dat deze tegenstander wel inspireert.
Doelpunten: Gerald van Dijk (6x), Danya Kling (4x), Jan Willem van der Gugten (2x) en Mandy Bekooy .