Het was afgelopen zaterdag op ons terrein aan de Zoeterwoudsesingel flink wennen. Ten eerste raakte de trotse koploper zijn tweede punt zomaar kwijt aan een echte middenmoter, maar ten tweede misten we inspiratie en beleving, ook bij het publiek, dat nauwelijks reageerde toen ons team ogenschijnlijk “fluitend” met 3-0 voorkwam. Maar toen was de helft van de tijd van het eerste deel al verstreken.
“Het gelijke spel was zeker een tegenvaller” vindt John van Duuren nog steeds een paar dagen later. “Het is nu natuurlijk makkelijk om fouten aan te geven maar ik /we misten beleving. Dat begon al met de laatste training, hoewel er scherp werd getraind, en tijdens het verzamelen voor de wedstrijd zaterdag. We waren met andere dingen bezig. Dan hoop je dat het beginsignaal ervoor zorgt dat de knop omgaat, helaas lukte dat maar minimaal. Als je dan analyseert hebben we ondanks dat we ongeïnspireerd speelden toch wel heel veel kansen gehad, veel vrije ballen in 1 vak. Dan ontbreekt gewoon de scherpte anders maak je deze. We hebben gelukkig niet verloren” is zijn toch wel wat opgeluchte reactie.

Het onregelmatige wedstrijdschema is daar natuurlijk ook debet aan: “We hebben niet met een complete groep kunnen trainen en dus ook niet geoefend maar dat doet niets af aan het feit dat we afgelopen zaterdag ons publiek niet hebben vermaakt door dat we er niet waren gedurende wedstrijd.” De kop boven de vorige voorbeschouwing “Scherp zijn is het motto”, was de selectie kennelijk ontgaan erkent ook Van Duuren.
“Dat ontbrak zaterdag. Ik denk niet dat er een vorm van onderschatting was, daar doe je je tegenstander te kort mee. Wel is er een andere focus dan in de zaal. De tegenstand is minder en dat zorgt toch voor een andere benadering ondanks dat dit niet mag”. De beleving is kennelijk op het veld minder. Gerald zei na de laatste veldwedstrijd in oktober 2018 “Nu gaat het pas beginnen”.
“Daar zit je absoluut niet ver naast. De beleving is ook anders. Zaal is toch een andere dimensie.
Veld is goed voor het verenigingsleven. De club ontmoet elkaar in de “huiskamer”. Dit wil niet zeggen dat voor ons het veld niet belangrijk is maar het leeft anders dan de zaal”.

De trainer/coach was tijdens de wedstrijd en erna voor zijn doen opvallend rustig. “Dit heeft er mee te maken dat we de verantwoordelijkheid tijdens de wedstrijd meer bij de ploeg leggen. De voorbereiding en analyse wordt door mij gedaan. Het is een stap in de verdere ontwikkeling. Ik vind dat er genoeg kwaliteit en volwassenheid in de ploeg zit dat deze deels zelfsturend moet zijn. Ik had zaterdag ook het gevoel dat het een averechts effect zou hebben als ik meer aanwezig zou zijn. Na de wedstrijd was er berusting. Ik denk dat de groep heel goed wist dat dit nu niet de meest fijne wedstrijd van het seizoen was”.

“Voor komende zaterdag hoef ik ze niet te motiveren hoor”, zei Van Duuren direct na de teleurstelling tegen Synergo. Doelend op de komst van KVS, de enig overgebleven concurrent voor de titel. “Ik weet zeker dat we zaterdag weten waar het om gaat. Dat ik de ploeg niet hoef te motiveren blijkt ook wel aan de signalen welke ik deze week vanuit de groep krijg. Ik heb telefonisch met diverse spelers gesproken, zonder dat ik hier om gevraagd heb werd er contact met mij opgenomen”.

Ondanks het feit dat KVS zich in de zaal (overgangsklasse) gemakkelijk gehandhaafd heeft, betitelt de Amsterdammer de Scheveningse ploeg toch niet als favoriet. “Ik denk niet dat KVS de favoriet is. Wij staan twee punten los. Aan het begin van het veldseizoen spraken we allebei uit dat we graag de stap hoger op wilden maken en dat gaat dan ten koste van KVS of Trigon. Dit komt ook door het rare promotiesysteem van de bond. Er staan zaterdag twee andere ploegen dan aan het begin van de competitie. We hebben allebei een goed zaalseizoen gedraaid en het klinkt misschien hautain maar ik denk dat wij in de overgangsklasse poule waar KVS in zat ook geen gek figuur hadden geslagen”.
Een echt “vierpunten duel” dus met als duidelijke inzet de titel.

Sporting Trigon – KVS/Maritiem wordt zaterdag gespeeld op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel te Leiden, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van Roon.

Sporting Trigon 2 ontmoet SDO/BlijWerkt 3 en dat duel start om 14.00 uur met J. Straathof als arbiter.

Wim van Vliet