De fut is er uit bij Sporting Trigon

Het tekende zich vorige week al af toen Trigon zich verkeek op Synergo, dat de koploper een belangrijk punt afhandig maakte. Afgelopen zaterdag in het rechtstreekse duel met de naaste belager KVS, dat op plek twee punten minder had, werd de neerwaartse spiraal doorgetrokken. De rek is er uit. Dat liet de opening van de druk bezochte topper nog niet zien, want Trigon scoorde als eerste, maar moest bij 2-2 de opponent al laten gaan. De vlotter combinerende Scheveningers liepen in korte tijd uit naar 2-5, maar de thuisclub probeerde met alle macht aan te haken. Dat leek te lukken bij 6-8 maar in de fase daarna had de leidse formatie niet het geluk dat de bezoekers wel hadden met enkele makkelijk gegeven strafworpen. Trigon moest het daarom van de doeltreffende combinaties hebben en op dat punt mankeerde er wel wat. Te laag tempo en moeizame aanspeelbaarheid hadden de 7-11 halverwege tot gevolg. In het 2e deel vergrootte KVS de marge tot ogenschijnlijk beslissend (7-13), maar dat was nog even geen zekerheid. Een korte opleving van Sporting leverde een serie van drie goals op rij op en daarmee deed de leidse formatie de poging om de niet te ontlopen nederlaag zo klein mogelijk te houden. Trigon had uit bij KVS met 2 punten verschil gewonnen en bij eventueel gelijk eindigen telt het onderlinge resultaat. Maar bij 10-13 bleef de equipe van coach van Duuren steken en wikkelde de nieuwe koploper na 10-14 de verdiende zege af naar 10-18. Waar de leidse spelers terneergeslagen het kunstgras verlieten namen de gasten aan de “overkant” het applaus van de in groten getale opgekomen supporters in ontvangst. Het kan nog altijd, de dubbel, maar dan moet KVS een misstap maken en Trigon opgepept worden.
Doelpunten: Ferry Janssen (3x), Danya Kling (2x), Mandy Bekooy, Sabine Anneeze, Jan Willem van der Gugten, Gerald van Dijk en Marc Meulenbeld.