Trigon C1 – Fiks C1

Een mooi affiche vandaag zijnde de topper in de poule van Trigon C1 waar medekoploper Fiks C1 wel even terug naar Oegstgeest zou gaan met 2 punten op zak. In tegenstelling tot vorige week was het heerlijk toeven aan de Zoeterwoudse Singel met volop zon en een klein briesje. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een mooie wedstrijd van te maken. Niks was minder waar. Een spektakelstuk ontpopte zich voor de aanwezige supporters van beide ploegen. Fiks ging voortvarend van start en Trigon, zonder de afwezige Bradney, liep een beetje achter de feiten aan. Tussen de 0-1 en 0-2 van Fiks was Tim eventjes de “slemiel” doordat allereerst een loepzuivere goal onterecht werd afgekeurd en hij een stip niet wist om te zetten in de eerste score voor Trigon. Het tweede aanvalsvak lukte dat wel en was het Bo die zijn ploeg op het scorebord schoot (1-2). Fiks bleef het betere van het spel hebben maar verzuimde dit uit te drukken in de score. Trigon kreeg beetje bij beetje meer grip te krijgen op de wedstrijd maar stond bij rust nog wel op achterstand (2-3). Het begin van de tweede helft leverde meteen het mooiste doelpunt van de dag op. Een prachtige pass van Tim werd door Ilse op waarde geschat en rondde koelbloedig af (3-3). Trigon begon er in te geloven en zag de frustratie bij de Oegstgeestenaren steeds meer toenemen. Zeker toen Julia de Leidenaren voor het eerst op voorsprong bracht (4-3). De spanning nam toe bij beide ploegen. Trigon werd sterker en sterker, maar Fiks toonde karakter en kwam toch terug en vlak daarna zelfs brutaal op voorsprong (4-5). Met nog een paar minuten op de klok leek Trigon wederom puntverlies te gaan leiden en Fiks dacht de buit al binnen te hebben. Het overwicht van Trigon werd hierdoor enigszins versterkt dat leidde alsnog tot de gelijkmaker via Ilse (5-5). Fiks miste een stip, ging forceren en daardoor fouten maken en zorgde hiermee dat Trigon de laatste minuten veelvuldig in balbezit kwam. Op een Tottenham Hotspur- achtige wijze profiteerde uiteindelijk Bo hiervan en schoot vlak voor tijd fraai van afstand de 6-5 binnen. Fenna kon hierna nog de gezichten van alles wat Fiks was op onweer zetten, maar faalde vanaf de stip. Dat mocht de pret niet drukken want het eindsignaal klonk niet veel later en dropen de Oegstgeestenaren met een toch niet geheel onterechte nederlaag (6-5), maar wel met zure gezichten af. Een uitstekende prestatie met een dikke pluim voor Fenna die vandaag onverslaanbaar was onder de paal. Doelpunten van Ilse (3), Bo (2) en Julia (1). Volgende week de return in Oegstgeest.