Ja natuurlijk wel. Drie punten in twee achtereenvolgende thuiswedstrijden, maar we staan nog steeds gelijk in punten met KVS, dat afgelopen zaterdag wel een dubbelslag sloeg. De Scheveningers kwamen door de forse (18-10) en ook verdiende overwinning niet alleen op gelijke hoogte met Sporting Trigon maar namen en passant ook de eerste plek over op basis van het onderlinge resultaat. En dat telt wel bij het opmaken van de eindstand. Trigon had in Scheveningen destijds met 18-16 gewonnen, dus een nederlaag met 1 punt verschil had nog “gemogen”.

Maar dat lukte dus niet. De fut is er een beetje uit. Een verschijnsel dat ook in Delft heerst want landskampioen zaal Fortuna kan op het veld zijn draai ook (nog) niet vinden.

Maar zoals gezegd is er nog niks verloren want tenslotte zijn er nog 3 speelrondes te gaan. Te beginnen zaterdag in Rijswijk als de ploeg van captain vd Gugten op bezoek gaat bij Refleks, dat afgelopen zaterdag een knappe overwinning in Westzaan op Roda behaalde en daarmee kostbare punten opraapte in de strijd om lijfsbehoud. Refleks vergaarde tot nu 8 punten en staat daarmee nu 3 punten boven de degradatiestreep.
Zes van de 8 punten vergaarde de ploeg overigens op vreemde bodem, maar dat is geen garantie natuurlijk dat Trigon zaterdag even gaat winnen in Rijswijk.

Het zal ongetwijfeld beter moeten dan na het zaalseizoen het geval is en dan met name op het vlak van beleving en scherpte. We schreven het al eerder. De ploeg heeft het wel begrepen want er is de afgelopen week niet alleen op het veld getraind.

Hopelijk het moment voor een kentering, zodat het slot van de competitie nog een verrassend einde kent. Concurrent KVS ontvangt zaterdag op eigen veld Roda, dat na de zaal nog geen punt binnenhaalde.

Volgende week trekt KVS naar NOVA (Bilthoven) dat juist nog geen punt verspeeld heeft in het tweede gedeelte van de veldcompetitie.

Trigon 2 vecht voor de laatste kans om nog een rol te kunnen spelen in de titelstrijd, maar dan zal er gewonnen moeten worden van Refleks 2, dat weliswaar in de rangschikking 3 punten op ons voor staat, maar daarvoor een wedstrijd meer nodig had.

Dat duel begint om 14.00 uur en staat onder leiding van arbiter Verschoor. De wedstrijd tussen de eerste teams begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Corden Star. Trigon won de thuiswedstrijd destijds met 20-11.

De wedstrijden worden gespeeld op Sportpark Prinses Irene, Schaapweg 2d in Rijswijk.

Wim van Vliet