Een praat training kan soms meer opbrengen dan een arbeidsintensieve getuige de 18-27 winst van Trigon afgelopen zaterdag. Na twee mindere vertoningen, die slechts 1 punt opleverden en het verlies van de eerste plek, leverde Sporting Trigon in Rijswijk weer eens een overtuigende partij af. Refleks, dat twee van de drie recente wedstrijden gewonnen had, was een uitgelezen tegenstander om het moreel op te krikken. En dat gebeurde. De formatie van coach van Duuren startte in de “ouderwetse” vakopstelling en dat op verzoek van de spelers zelf, die de dinsdagtraining hadden gebruikt om eens “lekker” tegen elkaar aan te praten. En dat had in het potje tegen Refleks na een aarzelend begin (0-2 en 3-2) effect want vanaf 4-4 liepen de leidse gasten naar de ruststand van 4-14! Iedereen deed weer mee in de score en defensief werd er weinig weggegeven, ook al omdat de thuisclub geen best schot had. Zo was het voor het zaalseizoen, aanvankelijk ook in het 2e part want de 10 punts marge werd tot de 41e minuut in stand gehouden (9-19). De idee om te denken dat bij deze tussenstand en het wedstrijdbeeld de wedstrijd wel was gedaan bleek echter misleidend. In korte tijd (5 minuten!) profiteerde Refleks van zichtbare gemakzucht van de bezoekers om tot 5 punten verschil te naderen. Maar de eventuele opkomende spanning werd door Sporting Trigon vervolgens vakkundig ontzenuwd met een ondoorbroken serie van 5 treffers. (15-25). Nu was het met nog 300 tellen te gaan wel gespeeld en dat was te zien in de slotfase. Ferry Janssen gaf de bal terug aan zijn directe tegenstander na een overtreding die de scheids niet als zodanig beoordeeld had. Zijn ludieke actie leverde Janssen nota bene nog een tegengoal op! En een kleine berisping na afloop van de man in het arbitersgeel. Het werd uiteindelijk 18-27, gedegen en overtuigend.
De doelpunten kwamen van Gerald van Dijk (6x), Ferry Janssen, Jan Willem van der Gugten en Marc Meulenbeld (allen 5x), Danya Kling (3x), Mandy Bekooy (2x) en Ellen Matze.