Daar waar vorige week al de spetters er vanaf vlogen tussen beide titelkandidaten en de punten in bij Trigon in Leiden bleven, was het vanmiddag in Oegstgeest de beurt aan Fiks om hetzelfde kunstje te flikken. De spelers van Fiks hadden de hele week al een nare smaak in de mond van het onverwachte maar zeker niet onverdiende verlies bij Trigon en zouden bij wederom verlies uitgeschakeld zijn voor de titel waar zij min of meer vantevoren al wel op hadden gerekend. De spetters werden vanmiddag ingeruild voor vuurwerk op het enigszins verlaten en troosteloze Sportpark De Voscuyl. Een ware thriller van begin tot het eind waarbij het alle kanten op ging onder leiding van een prima scheids van Pernix. Fiks kwam beter uit de startblokken en kwam op een 2-0 voorsprong mede dankzij het missen van redelijk wat kansen van het eerste aanvalsvak van Trigon. Het tweede aanvalsvak had weinig moeite met het vinden van het “gat in de korf” en trok door twee doelpunten van Tim de stand gelijk. Trainer/coach Sander de Haas bracht vervolgens Marit, bij afwezigheid van Julia, in het veld waarmee wat meer tegenwicht geboden kon worden tegen de fysiek spelende Fikse dames. Deze wissel gaf niet veel later resultaat want juist Marit schoot Trigon, nadat Fiks op voorsprong was gekomen, wederom naast Fiks (3-3). Deze stand leek ook de rust te gaan halen, maar de thuisploeg wist toch nog een keer tot score te komen (4-3). De tweede helft was nauwelijks onderweg of Saskia scoorde de 4-4. Vervolgens werd een vrije bal voor Trigon keurig netjes door Bo gepromoveerd tot doelpunt waarmee de Leidse formatie voor het eerst op voorsprong kwam (4-5). Deze voorsprong was van korte duur. Fiks scoorde maar liefst drie keer op rij (7-5) en waar Trigon in deze fase van de wedstrijd ongelukkig was in de afwerking. De tijd begon te dringen en Huub gaf de Leidenaren met nog enkele minuten op de klok weer hoop op minimaal een puntje (7-6). Er werd naarstig op zoek gegaan naar balbezit om toch nog de, misschien wel verdiende, gelijkmaker te scoren. Deze zoektocht eindigde uiteindelijk zonder resultaat en was het juist Fiks dat de eindstand op 8-6 bracht. Doelpunten van Tim (2), Marit (1), Saskia (1), Bo (1) en Huub (1). Fiks en Trigon delen nu de koppositie met 6 uit 4. KZ won vandaag verrassend in Wormer van Groen Geel waarmee beide ploegen op 2 uit 4 staan. Nog twee wedstrijden te gaan en is en blijft het spannend in de race naar de titel.