Aan de rand van het IJsselmeer treedt Sporting Trigon zaterdag voor zijn voorlaatste wedstrijd van de lopende competitie aan tegen Sparta. Een clubnaam die niet altijd garant staat voor promotie zoals de tweede voetbalclub van Rotterdam afgelopen dinsdag verrassend voor elkaar kreeg, want de korfballende naamgenoot uit Nijkerk moet juist een stap terug doen.

En het treft dan in het voorlaatste duel een Trigon, dat juist een stap omhoog wil en afgelopen zaterdag in Rijswijk bij vlagen weer eens het ware gezicht liet zien. Na 30 minuten was de “klus” tegen Refleks in feite al geklaard zoals het daar wel duidelijke scorebord aangaf: 4-14. De tweede helft leek daardoor een formaliteit te worden totdat de thuisclub zomaar de achterstand halveerde en Trigon op tijd de scherpte in alle disciplines weer terugvond. Het werd uiteindelijk 27-18 voor de “onzen.”

Zoals gezegd is Sparta Nijkerk met 3 uit 12 inmiddels komend tweedeklasser. De Gelderse ploeg verloor afgelopen zaterdag met 28-14 van NOVA, dat alle 4 wedstrijden na de zaalcompetitie heeft gewonnen. Onze Trigon hoop is een beetje gevestigd op de club uit Bilthoven want het ontvangt komende zaterdag KVS en is eigenlijk ook de enige ploeg nog die ervoor kan zorgen dat Trigon op de ranglijst nog voorbij KVS kan komen.

Maar dan moet de ploeg van trainer/coach Van Duuren natuurlijk zelf geen fout maken zaterdag. Bij het koppelschieten op Hemelvaartsdag is er hopelijk voldoende gedaan aan de scherpte bij het afwerken. Winnen is het motto en dan na afloop maar wachten op hopelijk positieve berichten vanuit Bilthoven.

Sparta Nijkerk 1 – Sporting Trigon 1 wordt gespeeld op sportpark Luxool, Nachtegaalsteeg 2 in Nijkerk, start om 15.30 uur met scheidsrechter Chris Mulder.

Op hetzelfde tijdstip speelt Trigon 2 in Purmerend ook tegen de hekkensluiter. In dit geval BEP 3, dat in Leiden een dikke nederlaag moest incasseren. Door de nederlaag bij Refleks 2 is de rol van het team van captain Robin van Eijk inzake de titelstrijd over en uit. Slechts de eer staat nog op het spel in dit duel, dat geleid wordt door arbiter P. vd Bergh.

Wim van Vliet