De korfballers van Sporting Trigon wonnen in Nijkerk de voorlaatste competitiewedstrijd en hielden daarmee de spanning er in in de 1e Klasse C. Daarin leidt KVS met evenveel punten als de Leidenaars maar het onderlinge resultaat telt aan het eind van de rit. Dat is in het voordeel van de Scheveningers, die zelf ook geen fout maakten. Sparta uit het rechter rijtje maakte het de ploeg van coach Van Duuren knap lastig in het eerste half uur. Sporting begon weliswaar voortvarend aan de partij met 0-3 in 6 minuten, maar die schrik kwam de thuisclub redelijk snel te boven. Via 2-4 kon Trigon bij 5-5 weer gaan bouwen aan de voorsprong, die met 5-6 van korte duur was. Sparta accentueerde namelijk het gevoel dat “er wat te halen viel” met goals die de opponent diverse malen op achterstand zetten. Trigon lette wel op en nog voor rust was het nadeel bij 9-7 achter omgezet in voordeel (10-11). De tweede 30 minuten waren voor de bezoekers, die in 6 minuten uitbouwden naar11-16 en dat was de voorsprong die Sporting nodig had om de partij gedegen uit te spelen. Bij 11-18 even verderop profiteerde Trigon van een gemiste strafworp van Sparta om naar 12-21 weg te lopen. In de resterende tijd (14 minuten) hield de leidse formatie de tegenstander op ruime afstand, die op een gegeven moment 11 punten bedroeg. (13-24). Trouwe reserve Robin van Eijk kreeg nog enige speeltijd en “bedankte” met een goal. De treffer van Rosanne Beekman bleek vier minuten voor tijd de laatste te zijn en daarom kon 16-27 op het digitale formulier als einduitslag ingetoetst worden. In het Pinksterweekend wordt niet gespeeld, zodat de laatste speeldag op 15 juni de beslissing gaat brengen.
Doelpunten: Gerald van Dijk (7x), Danya Kling (4x), Ellen Matze, Jan Willem van der Gugten, Ferry Janssen en Marc Meulenbeld (allen 3x), Mandy Bekooy (2x), Rosanne Beekman en Robin van Eijk.