Zaterdag dus (eindelijk) de laatste speelronde voor de korfballers. Vooraf denk je half juni da’s toch al midden in de zomer, maar niets is minder waar. Net zoals bovenaan staan met slechts 1 nederlaag en 2 gelijke spelen en toch geen kampioen worden. Dat gaat ons Trigon gebeuren of er moet nog een wonder geschieden in Scheveningen, maar niemand gelooft dat het reeds gedegradeerde Sparta medekoploper KVS kan pootje lichten en het onderling resultaat de doorslag gaat geven.

“Ik denk niet dat KVS het kampioenschap gaat verspelen en wij gaan er alles aan doen om het seizoen goed af te sluiten. Ik denk niet dat je over een verloren seizoen kan spreken. Als we zaterdag winnen hebben we 24 punten en eindigen gelijk met KVS. We hebben het dan goed gedaan. Niet vergeten dat we in de zaal wel kampioen zijn geworden,” zegt trainer/coach John van Duuren.
Het gelijke spel tegen Synergo gaat uiteindelijk beslissend worden. Van Duuren daarover:
“Dat is achteraf kijken. In iedere andere poule had zo’n wedstrijd geen schade opgeleverd.
We waren er niet deze wedstrijd en dat mag een keer. Achteraf balen we er natuurlijk allemaal van maar we kunnen het niet meer terugdraaien. Ik vind zelf de (ruim verloren) thuiswedstrijd tegen KVS meer een domper”.

KVS maakte afgelopen zaterdag in Bilthoven niet de misstap waar in Leidse kringen een beetje op gehoopt was. “Vooraf houd je rekening met als het kan gebeuren dan in deze wedstrijd. Ik weet niet of vd Brenk ontbrak maar denk zelf dat het meer met de kwaliteiten van KVS te maken heeft gehad dat Nova maar 10x scoorde in deze wedstrijd. KVS dus de terechte kampioen”, is de nuchtere constatering van de Amsterdammer.

Zijn ploeg kwam weliswaar moeilijk op gang na de geslaagde zaalcompetitie, maar toonde de laatste 2 wedstrijden aan weer scherp te zijn met 54 goals. Van Duuren over die opstanding: “Soms helpt praten. Er was wat irritatie in de ploeg en dat verdwijnt als je een degelijke pot speelt en wint. Dat was dus voor de praatsessie niet het geval en dan ben je bang dat competitie uit gaat als een nachtkaars. We hebben goed met elkaar gesproken en dat heeft geholpen. De neuzen staan weer 1 kant op en dat leidt tot goed korfbal en dus veel doelpunten. Alles draait om plezier en beleving”.

NOVA is een van de twee ploegen waartegen we – onnodig – een punt hebben “weggegeven”. In Bilthoven mochten we overigens nog blij zijn met dat ene punt nadat we een voorsprong van 6 punten volledige verspeeld hadden. Revanchegevoelens?
“Ja het leeft. Als je terugkijkt was het natuurlijk een onnodig gelijk spel. We willen heel graag zaterdag een goed resultaat neerzetten en met een goed gevoel de competitie afsluiten. Dat verdienen we en dat verdient ons trouwe publiek”, verwoordt de trainer de stemming in zijn ploeg, die met wisselende gevoelens terugkijkt op zijn eerste volledige seizoen.
“Goed gevoel met het korfbal dat we toch het grootste gedeelte van de competitie hebben laten zien. De stappen die er door de selectie individueel zijn gemaakt maar ook een gevoel van teleurstelling dat het ons niet is gelukt om een ieder het plezier in zijn of haar sport te geven. Ik vind dat dat de essentie voor een trainer/coach is en dat is door verschillende redenen niet gelukt. Mensen stoppen hierdoor en dat trek ik mij aan. Dus wisselende gevoelens”, besluit Van Duuren ietwat berustend.

Het programma op het eigen veld:
12.00 uur Sporting Trigon F1 – Achilles F1 olv Ruud van Vliet
12.00 uur Sporting Trigon D2 – Velocitas D2 olv Bas Noordervliet
13.00 uur Sporting Trigon D1 – TOP/Solar Compleet D3 olv Dick Onderwater
14.00 uur Sporting Trigon 2 – Fiducia 2 scheidsrechter T. Huijsman
15.30 uur Sporting Trigon 1 – NOVA 1 scheidsrechter M. Mooren

De D1 kan kampioen worden, dus komt allen aanmoedigen.
Voor alle Trigon “tijgertjes” is er een speciaal programma:

13.00 – 17.00 uur Springkussen
14.00 – 16.00 uur Schminken glitter tattoos
16.30 uur Patatjesssss

Wim van Vliet