Sporting Trigon won de laatste seizoenspartij met 15-11 van Nova, maar medekoploper KVS zegevierde ook, waardoor de Scheveningse ploeg op basis van het beste onderlinge resultaat kampioen is geworden. Eén nederlaag en twee gelijke spelen bleken niet voldoende voor de titel en de beoogde snelle terugkeer naar de Overgangsklasse.
Hoewel niemand in Leiden dacht dat de concurrent punten zou verspelen aan de hekkensluiter (het was toch “maar”24-20) maakte Trigon er wel een wedstrijd van, want je weet maar nooit. Er was een behoorlijke achterstand nodig om de geest uit de fles te krijgen, want Nova had na 19 minuten een toch wel ruime voorsprong bij elkaar geschoten (2-6). Binnen 6 minuten was de thuisclub terug in de wedstrijd (5-6) maar zonder op voorsprong te komen. Halverwege leidde de formatie uit Bilthoven nog met 7-8, maar daarmee bleek de ploeg zo goed als het kruit verschoten te hebben. Want met het vertrek van “hun”schutter in de rust bleek Nova zoveel schotkracht ingeleverd te hebben dat Sporting na 8-8 weinig hinder had van de opponent. Vanaf 10-9 werd het een eenzijdige wedstrijd omdat alleen Trigon nog tot goede aanvallen kwam. Het zou ook geen spannende slotfase meer worden omdat bij Nova alle overtuiging weg was en dan is een achterstand van 5 punten teveel. (14-9). Er was ruimte voor een applauswissel met bloemen voor Pam Straathof, die stopt. En er was nog een treffer van Marc Meulenbeld, die met 5 doelpunten de schutter werd. De overige succesvolle acties kwamen van Mandy Bekooy en Gerald van Dijk (beiden 3x), Jan Willem van der Gugten (2x) en Danya Kling en Ferry Janssen.