De korfbalcompetitie gaat beginnen…..

Ook voor Sporting Trigon maar dan wel zonder een paar bekende gezichten in de selectie en dat is altijd jammer als jonge mensen afhaken om wat voor reden dan ook. Echte (heuse dertigers) senioren natuurlijk ook, maar iedereen gunt Gerald natuurlijk die toptransfer naar Blauw Wit. “Die trein komt maar een keer voorbij en dan spring je erop hè.”

“Het nieuws van Gerald kwam bij ons ook als een slag bij heldere hemel. Ook bij ons uitgesproken nog een jaar te blijven. Wij hebben het moeten vernemen met een app welke hij heeft gestuurd. Ik heb bepaalde bewoordingen gebruikt die niet voor publicatie geschikt zijn maar de schoonheidsprijs verdient het niet”, verwoordt trainer/coach John van Duuren het gevoel over het onverwachte zomerse vertrek van de Surinaamse international.

Maar goed: Trigon is een bepalende speler kwijt en zijn inbreng en ervaring zullen we node missen (zeker in de zaal) en is voorlopig moeilijk op te vangen. Van Duuren, bezig aan zijn tweede volledige seizoen, ziet echter ook een andere kant: “We zijn inderdaad een bepalende speler kwijt maar het zorgt ook voor rust en sfeer. Naast Gerald is ook Ellen niet meer van de partij. Ook hier werd ik onaangenaam verrast toen zij in een lager team geblesseerd raakte. Ellen heeft aangegeven niet meer aan te sluiten. Ook hier ervaring minder.”

“Wij hebben de zomer gebruikt om met mensen te praten. Dat heeft ertoe geleid dat er personen van zowel van buiten als binnen de club zijn aangesloten.”  Evelien Mertens, Joelle Beekman, Pipa Jorissen, Joep Feijen, Sander Captijn en Daan van der Geest maken deel uit van de eerste selectie. Ook hebben we een trainer voor het tweede namelijk Henk van der Nol”, vult John aan en dat is een verheugende ontwikkeling.

“We hebben een intensieve voorbereiding gehad waar de sfeer buitengewoon goed was.

Veel wedstrijden gespeeld met goede resultaten. De mensen van twee moesten heel erg wennen aan het dynamische spel en speelden vorige zaterdag een heel goede wedstrijd. Het eerste was tot zaterdag ongeslagen met winst op o.a. VEO, maar speelde afgelopen zaterdag een slechte wedstrijd. Maar absoluut meer dan tevreden”, blikt Van Duuren terug op de maand augustus.

Over de kansen in de competitie is de Amsterdammer duidelijk: “We spelen met 1 en 2 gekoppeld op het veld in een leuke poule met ploegen die al jaren op eerste klas niveau spelen. Geen ploegen die gepromoveerd zijn of gedegradeerd. We hopen met het tweede (2e klas) mee te doen voor het kampioenschap en dus promotie. Met 1 is promoveren en dus kampioen worden op het veld geen utopie.”

Dit seizoen geen verre uitwedstrijden (op Juliana na) maar een sterk regionale indeling. “Het is bekend dat ik graag tegen onbekende tegenstanders speel en dat is in deze poule gedeeltelijk het geval of dit een voor of nadeel is gaat de tijd ons leren”, besluit de trainer/coach, die zijn basisteam al redelijk vast heeft, wat betekent dat Van Duuren zaterdag tegen ONDO start met de vrouwen Mandy, Danya, Roos en Sabine en de mannen JW, Ferry, en Marc.

De keuze voor de 4e plek bij de heren (Boyd of Finn) wordt gemaakt na de 2e competitieronde.

Het programma voor zaterdag:

11.45 uur Sporting Trigon D1 – KZ De Danaïden D1
12.45 uur Sporting Trigon B1 – Pernix B1
14.00 uur Sporting Trigon 2   – Ondo 2  sr. J. Straathof
15.30 uur Sporting Trigon 1   – Ondo 1  sr. Mireille van Zoggel

Wim van Vliet