Degelijk, dat was de algemene analyse van de seizoensopening van Sporting Trigon, dat Ondo uit ´s-Gravenzande met 17-12 verlies terugstuurde naar het westland. Al met al een goede start want trainer John van Duuren werd bij hervatting van de trainingsarbeid na de zomerstop geconfronteerd met twee afzeggingen van niveau. Ellen Matze bleek door een enkelblessure niet meer beschikbaar te kunnen zijn voor de selectie en Gerald van Dijk ook niet. Maar de Surinaamse international niet door lichamelijk letsel. Hij vertrok met de noorderzon naar Blauw Wit. Werk aan de winkel dus en dat werd verwezenlijkt door een goede voorbereiding, waaruit Boyd Ouwerkerk tevoorschijn kwam als (voorlopige) vierde man. Trigon had aanvankelijk moeite om afstand te nemen van de tegenstander, die wat opportunistisch speelde. Maar na een kwartier sorteerde dat geen effect meer en nam het team van de nieuwe aanvoerder Mandy Bekooy, die ook meteen topscoorster werd, resoluut de leiding. De 2e helft begon dan ook met 10-5 maar echt gedaan was het nog niet, ook al omdat het leidse spel nog niet goed ingespeeld leek. Bij 11-8 stuitte Sabine Anneeze, na een ernstige knieblessure weer inzetbaar voor een hopelijk ongeschonden seizoen, met haar 2e goal de opmars van ONDO. Dat daarna misschien niet zuiver genoeg schoot, maar ook weing fortuin kende bij de doelpogingen. Bij 16-9 kwam de nachtkaars in beeld. In die fase was het optreden van arbiter Mireille van Zoggel nog opvallend omdat zij toonde bij een enigszins discutabele beslissing “haar mannetje” te staan. Coach van Duuren kon met de 17-12 einduitslag tevreden zijn en was dat ook.

De doelpunten kwamen van Mandy Bekooy (4), Ferry Janssen, Marc Meulenbeld en Danya Kling (allen 3), Sabine Anneeze en Jan Willem van der Gugten (elk 2x).