De kop is eraf. Van de competitie althans. En nu naar die van Noord-Holland. Naar Heerhugowaard om precies te zijn. Apollo is de tweede tegenstander van Sporting Trigon in de kersverse competitie.

Het wordt voor het eerst dat de clubs elkaar op het niveau van de standaardteams in een officiële wedstrijd tegenkomen. Trigon begon vorig weekend aanvankelijk stroef in het thuisduel tegen ONDO, maar halverwege was het uiteindelijke verschil van 5 punten al gemaakt. De tweede helft startte met 10-5 en aan het eind stond er 17-12 op het scorebord mede door twee “late ”goals van de bezoekers en het ontbreken van scherpte in de afwerking bij Sporting Trigon.

De winst kwam in die tweede helft eigenlijk nooit echt in gevaar, maar om nou te spreken van een gemakkelijke overwinning gaat ook weer te ver. Daarvoor kleefden er nog te veel fouten in het samenspel en werd er vooral in het begin niet consequent verdedigd. Trigon speelde niet echt “met het mes tussen de tanden” en dat zal het niet alleen komende zaterdag op sportpark “De Vork” moeten doen, maar elke volgende wedstrijd wil het de ambitie om mee te doen om de hoogste prijs daadwerkelijk gestalte geven.

Apollo (4 senioren- en 10 jeugdteams) eindigde vorig seizoen met 13 uit 14 op de gedeelde 4e plek in de eerste klasse C. Het begon afgelopen weekend in Zoetermeer met een duidelijke nederlaag (20-11) bij Phoenix en zal zich in de eerste thuiswedstrijd ongetwijfeld willen revancheren.

Dat geldt bij de tweede teams juist andersom, want Apollo 2 won wel van Phoenix met miniem verschil (16-15) en Trigon 2 verspeelde in de slotfase beide punten aan Ondo, dat vrijwel de gehele wedstrijd tegen een achterstand van 2 punten had aangekeken. In de eerste helft leek er geen vuiltje aan de lucht (4-1, 6-3), maar na de pauze was het een ander verhaal mede omdat enkele wissels ongelukkig uitpakten. Er lukte aanvallend bij de ploeg van trainer/coach Henk vd Nol niet veel meer en dat bracht de club uit het Westland terug in de wedstrijd en zelfs de volle winst.

Apollo – Sporting Trigon wordt gespeeld op sportpark “De Vork, De Vork 8 in Heerhugowaard, begint om 15.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. de Wit.

Het duel tussen de reserveteams begint om 14.00 uur en wordt geleid door arbiter De Vries.