Het niet te bevatten deel van de lange tijd zo goed als gewonnen partij tegen Apollo zat ´m in de laatste 7 minuten. Het verschil was met die nog te spelen hoeveelheid tijd 5 doelpunten in Leids voordeel. Maar de 13-18 werd in zijn geheel ingeleverd met als eindresultaat de nederlaag. De 21-20 kwam keihard aan want vooraf was geen rekening gehouden met een negatief resultaat. Trigon begon met Finn Lambooy op de plek van de afwezige Boyd Ouwerkerk. En de start was goed omdat de leidse formatie na 4-4 een demarrage plaatste die 4-9 opleverde. En die marge kon Trigon vasthouden tot aan de pauze, die met 7-12 inging. Na de verandering van speelrichting was het eerste succes voor de bezoekers en niets leek erop dat het zaterdagmiddag in Heerhugowaard mis zou gaan. Het nog puntloze Apollo werd tot 12-17 op de ogenschijnlijk veilige afstand gehouden maar dat bleek een verkeerde indruk. De thuisclub rook haar kans bij 15-18, ging opportunistisch spelen en profiteerde van de individuele fouten aan leidse zijde. Maar dan nog, met 3 minuten te gaan en 18-20 vóór, moet je de wedstrijd verstandiger uitspelen dan Trigon nu deed. Coach van Duuren, die sprak over het collectief falen en daarmee bedoelde hij ook zichzelf, begreep niet waarom zijn ploeg ineens “iets anders ging doen”. De tactische time-out miste zijn uitwerking waarna een enigszins discutabele strafworp, die Apollo dankbaar verzilverde, de toch onverwachte nederlaag tot gevolg had voor de Leidenaars. Afgelopen seizoen kende Sporting zowel in de zaal als op het veld een dergelijke wedstrijd. Die kan je dan maar gehad hebben. Komende zaterdag speelt Trigon thuis tegen Dubbel Zes/Futura dat hopelijk slachtoffer wordt van de hersteldrift van de leidse eersteklasser.

De doelpunten kwamen van: Danya Kling, Mandy Bekooy en Ferry Janssen (allen 4), Sabine Anneeze, Jan Willem van der Gugten, Finn Lambooy en Marc Meulenbeld (allen 2x)