Sporting Trigon is de competitie niet echt goed gestart kunnen we constateren en dat komt uiteraard door de onnodige nederlaag afgelopen week in Heerhugowaard, waar Trigon in de laatste 8 minuten de 5 punten voorsprong volledig verspeelde. Dan hebben we dat maar gehad, zullen we denken. Is ook de mening van kersverse aanvoerster Mandy Bekooy: “Wat je zegt, we mogen het gewoon eigenlijk niet meer uit handen geven. We kwamen redelijk goed de eerste helft door. We scoorden over verschillende schijven en we creëerden goede kansen. We wisten elkaar goed te vinden. Maar dan opeens verandert er iets in ons spel waardoor we het eigenlijk compleet verpesten. Individuele afspraken worden niet nagekomen, we willen te mooi korfballen en we proberen zodanig onze kansen te selecteren dat we de kansen vergeten te nemen waar juist onze kracht ligt. Daarnaast vind ik het jammer dat er snel gewezen wordt naar anderen. We doen het met elkaar en ook hier hebben we als team verloren, misschien nog wel meer van onszelf. Het is gewoon zuur dat we het zo moeten weggeven en het is zeker dat we moeten kijken wat er nou verkeerd gaat.”

Met haar 23 jaar is Mandy redelijk jong voor het aanvoerderschap, maar zelf zit ze daar niet zo mee:

“Ik vind het een eer om aanvoerster te mogen zijn van dit team. Ik vind het een mooi idee dat iemand vertrouwen in mij heeft wat betreft deze rol. Vroeger in de jeugd was ik ook een lange tijd aanvoerster. Ik vind dat iemand aanvoerder/aanvoerster moet zijn die centraal staat binnen de groep. Dingen van verschillende kanten moet kunnen bekijken en kunnen begrijpen. Ik denk dat voor mij de tijd rijp is om deze rol te kunnen gaan vervullen. Ik ben dus ook blij met de keuze.”

Een keuze van trainer/coach John van Duuren na de beslissing van Janwillem om die rol niet verder te willen invullen. “JW was natuurlijk vorig jaar onze aanvoerder en dat heeft hij goed opgepakt, wat mij betreft had dit ook niet hoeven veranderen”, zegt de bijna afgestudeerde studente Human Resource Management. “Ik denk dat ik met John een goede klik heb en dat wij elkaar op veel vlakken kunnen aanvullen. Ik ben niet bang (meer) om te zeggen wat ik denk en vind en heb het idee dat dit ook gewaardeerd wordt. Van verschillende mensen heb ik gehoord dat ze het een mooie ontwikkeling vinden om mij aanvoerster te maken. Ik ben ook blij dat mij de kans gegund is.

Ziet ze zichzelf als een verlengstuk van de coach in het veld? “Zoals ik net al aangaf denk ik dat John en ik op een goede lijn zitten wat betreft korfbal. Als hij iets vindt, luister ik en vice versa. Daarnaast is sinds dit jaar ook mijn vader Michel toegevoegd aan de selectie als teambegeleider/manager. Met mijn vader heb ik altijd een goede band gehad. Zowel op korfbalgebied als privé. Na de wedstrijd liep ik ook altijd als eerste naar hem toe. Hij is kritisch, maar snapt het spel heel goed. Ik ben blij dat hij bijgevoegd is. Ik ben mijzelf ook steeds meer aan het ontwikkelen om mijn eigen mening te geven. Dit in combinatie met het feit dat ik denk dat ik ook goed kan luisteren. Ieder heeft zijn mening en daar kan je het mee eens zijn of niet. Ik probeer in ieder geval dingen vanuit verschillende perspectieven te bekijken.”

De in Leiden woonachtige speelster plaatst zichzelf als aanvoerster niet boven de groep. “Ik ben net als de rest onderdeel van de groep. Het is binnen onze groep van belang dat we goed naar elkaar blijven luisteren en accepteren als iemand iets tegen je zegt. We zeggen dingen tegen elkaar om het spel beter te maken en niet om elkaar af te vallen. Ik denk dat er binnen onze selectie een goede sfeer hangt en dat iedereen wat kan en mag zeggen zonder gelijk negatief over te komen. Tenslotte willen we allemaal hetzelfde en dat is beter worden en winnen natuurlijk.”

“Ik wil de kansen op de titel zeker nog niet aan de kant schuiven en met mij de rest van het team ook niet. Er zijn twee wedstrijden gespeeld. We verliezen er een en we winnen er een. Onze koppen staan de goede kant op, want de wil om te winnen is er zeker. Tijdens de trainingen wordt er hard getraind en natuurlijk hebben we het onderling nog even over de laatste wedstrijd. Ook hierin heeft ieder natuurlijk zijn eigen beleving en het is belangrijk dat dit nog uitgesproken wordt. Een keer verliezen in de zaal leverde ons vorig jaar ook het kampioenschap op, dus de kansen zijn zeker nog niet verspeeld”, besluit de huidige trainer/coach van de C1.

Trigon speelt zaterdag tegen Dubbel Zes/Futura, dat werkt aan een toekomstige fusie en vooruitlopend daarop een samenwerkingsverband is aangegaan. Dubbel Zes eindigde vorig seizoen op de gedeelde eerste plaats in de 4e klasse en Futura op een gedeelde 4e plaats in de Overgangsklasse. Met 3 uit 2 is de Haagse ploeg iets beter gestart dan Trigon.

Het programma voor zaterdag a.s.

Sporting Trigon 1 – Dubbel Zes/Futura 1  15.30 uur Scheidsrechter HH van Dongen

Sporting Trigon 2 – Dubbel Zes/Futura 2 14.00 uur Scheidsechter F. Montanje

Sporting Trigon A1 – Madjoe A2               12.30 uur scheidsrechter Dick Onderwater

Sporting Trigon B1 – Madjoe B1               12.45 uur scheidsrechter

Sporting Trigon C1 – Fiks C1                    11.45 uur scheidsrechter Michel Andriesse

Sporting Trigon D1 – Achilles D1              10.45 uur Scheidsrechter Ruud van Vliet

Sporting Trigon D2 – Refleks D1              10.00 uur scheidsrechter

Sporting Trigon E1 – Pernix E1                 10.30 uur scheidsrechter Ruben van Wezep

Sporting Trigon F1 – KIOS F1                  10.30 uur scheidsrechter Annelieke van Evert

Wim van Vliet