Geen Apollo syndroom voor Sporting Trigon

Tegen Dubbel Zes/Futura, een nog niet officieel gefuseerde combinatie van Haagse korfbalclubs, liet Sporting Trigon zich geen tweede maal verrassen. Vorige week werd in Heerhugowaard tegen Apollo in de 7 slotminuten de voorsprong van 13-18 volledig verspeeld en dat leek afgelopen zaterdag bijna weer te gebeuren. De thuisclub leidde halverwege de 2e helft met 14-8 en leek dus op weg naar de duidelijke 2e zege. Maar de haagse opponent vond in het laatste kwartier de zogenaamde 2e adem en naderde tot 15-12. De formatie van coach John van Duuren, enorm balend van de vorige partij, was nu wel bij de les en wikkelde af naar de 17-13 overwinning. Met de verdubbeling van het punten aantal ging Trigon in de stand over de nog ongeslagen tegenstander heen. De gelijkwaardigheid was alleen in beeld in de openingsfase van het duel (4-4), maar in de resterende tijd naar de pauze sloeg de balans door in Leidse voordeel. Via 6-4 werd met 10-5 het “bakkie thee” genuttigd. Na de hervatting was het eerste resultaat voor Sabine Anneeze met een fraaie doorbraak. DB/F profiteerde van een slordige Trigon fase, maar de thuisspelende club reageerde ook met een serie van 3, waarbij een fraaie onderhandse van Ferry Janssen zat.(14-8). Zoals eerder gemeld kwamen de bezoekers weer aardig in de buurt, maar de achterwaartse éénhandige en succesvolle doelpoging van Boyd Ouwerkerk ontzenuwde de mogelijke spanning. (16-12). Hij heeft de voorkeur gekregen om het basis mannenkwartet te completeren. 17-13 kon de consequent leidende arbiter van Dongen uiteindelijk op het digitale formulier  intoetsen. Het wedstrijdprogramma meldt dat Trigon komende zaterdag naar Oud Gastel moet om Juliana te bestrijden.

Doelpunten: Marc Meulenbeld (6), Ferry Janssen en Jan Willem van Gugten (beiden 4x), en Mandy Bekooy, Sabine Anneeze en Boyd Ouwerkerk.