Sporting Trigon heeft zich keurig hersteld van de miskleun in Noord-Holland, overwon een in het begin tegenstribbelend Dubbel Zes/Futura en bracht en passant de toekomstige Haagse fusieclub de eerste nederlaag toe. Futura eindigde in de vorige competitie overigens op een keurige 5e plek in de overgangsklasse en Dubbel Zes bovenaan in de vierde(!) klasse. Dat de combinatie een plek in de eerste klasse heeft

gekregen is voor velen een raadsel. We zoeken het nog uit.

Dat de komende tegenstander Juliana een plek in de eerste klasse heeft was kantje boord, want de Brabantse vereniging belandde medio juni in een nacompetitieduel met GKV Den Haag en was daarbij de sterkste. Juliana (1948) was aanvankelijk een dameskorfbal vereniging en vanaf 1959 gemengd. Momenteel is de club met 4 senioren- en 16 jeugdteams behoorlijk gesetteld.

In de huidige jaargang begon de ploeg uit Oud Gastel voortvarend met 4 uit 2, maar moest afgelopen weekend de eer en beide punten aan Phoenix laten. De ploeg uit Zoetermeer is nu de enige zonder puntverlies. Over twee weken (12 okt) staat Phoenix – Sporting Trigon op het programma.

Zaak dus voor de ploeg van aanvoerster Mandy Bekooy om komende zaterdag met de juiste instelling richting het zuiden af te reizen om een mispeer zoals tegen Apollo te voorkomen. En met de juiste instelling bedoel ik vooral je houden aan de afspraken en geen gekke dingen doen als de zege voor het grijpen ligt.

Wil je meespelen om het kampioenschap – wat Trigon zeker als doelstelling heeft -dan betekent dat dat elke wedstrijd met dezelfde intentie (dus geen onderschatting) gespeeld moet worden. Tegen Dubbel Zes/Futura miste Trigon een aantal strafworpen bijvoorbeeld en leek een ruime voorsprong van 6 punten opnieuw niet echt een garantie voor een winstgevende afloop. Op tijd herpakte onze ploeg zich om een herhaling van een week eerder te voorkomen.

Trigon 2 heeft zich na het onnodige openingsverlies tegen Ondo inmiddels met 2 zeer duidelijke zeges ook opgewerkt naar de gedeelde tweede plaats. Zelfde situatie als bij het eerste.

Je hoeft geen helderziende te zijn om vast te stellen dat het zaterdag in Oud Gastel twee spannende duels gaan worden. De wedstrijd van het eerste begint om 15.30 uur en wordt geleid door scheidsrechter Watermulder. Het duel tussen de tweede teams start om 14.00 uur en staat onder leiding van M. van Langeveld.

De wedstrijden wo0rden gespeeld op het Gemeentelijk Sportpark Oud Gastel, Hellestraat 4 in Oud Gastel.

In verband met de Plein Taptoe is ons terrein niet beschikbaar en spelen alle Trigon teams een uitwedstrijd.

Wim van Vliet