Weer een ongelofelijk scoreverloop bij Sporting Trigon

Moet geen gewoonte gaan worden, maar na de winnende uitbeurt bij Juliana ga je het bijna aannemen. Na 18 minuten spel in Oud Gastel leidde de thuisclub met 10-0 (!) en toch gaan de leidenaars met de punten in de tas naar huis. Sporting Trigon weet namelijk zelf hoe het is om een ruime voorsprong te vergokken maar dat was in de eindfase, nu had de achterstaande ploeg driekwart van de wedstrijd om de schade te herstellen. En dat lukte de mannen en vrouwen van coach John van Duuren, die de prestatie van afgelopen zaterdag (15-16 winst) bestempelde als een hele grote stap. Vooral op disciplinair vlak want na de fataal lijkende opening  (“we waren effe de weg kwijt”) werkte het Trigon achttal punt voor punt aan de renovatie. En gek genoeg speelde Sporting niet eens slecht in de eerste rondgang maar Juliana haalde bijna de 100% score.  Na de rust, die met 11-5 inging, had de thuisclub het wat betreft scorend vermogen een behoorlijk beetje gehad. En daarvan profiteerde Trigon door onderlinge positiviteit naar elkaar, maar uiteraard ook door meer goals te maken. Via 11-6 nadere de equipe van aanvoerster Mandy Bekooy de steeds meer overtredingen makende tegenstander stap voor stap om bij 13-10 op de hielen te zitten. Bij 15-11 leek het toch nog mis te gaan, maar dat ging het niet. De best veel scorende vrouwen Danya Kling en genoemde Bekooy brachten het verschil terug tot een punt, waarna de wissels het werk afmaakten. Finn Lambooy maakte zijn schuttersrol en werd na zijn gelijkmaker defensief meteen weer ingeruild voor Marc Meulenbeld. De slotscene was voor Pippa Jorissen, de net weer uit de VS teruggekeerde Belgische studente. Zij benutte haar 1 minuut speeltijd om met een gave en doeltreffende doorloop matchwinnares te worden. Van Duuren vond de 15-16 zege van ver gehaald maar wel verdiend. En zo blijft Sporting Trigon meedoen  voor de plek bovenaan. Zaterdag komt hekkensluiter Refleks op bezoek.

Doelpunten: Danya Kling (4), Mandy Bekooy en Jan Willem van der Gugten (elk 3), Boyd Ouwerkerk (2) en Ferry Janssen, Marc Meulenbeld, Finn Lambooy en Philippa Jorissen.