Teleurstellende thuisnederlaag voor Sporting Trigon

We laten ons niet meer zo gauw verrassen was de mening voorafgaand aan het duel tegen de puntloze hekkensluiter, maar wat is zo’n prognose waard als Refleks met 20-22 winst naar Rijswijk terugkeert? In het gelijkopgaande duel bleek de leidse defensie niet in staat de op bezoek zijnde schutters aan banden te leggen, ook in de slotfase niet. Die periode ging in met voordeel voor Trigon (18-17) door de vijfde goal van Robin van Eijk, die de op vakantie zijnde Boyd Ouwerkerk goed verving. De ploeg van trainer John van Duuren, die door een schorsing aan de andere kant van de afrastering moest blijven, had overigens pech dat vaste waarde Jan Willem van der Gugten al in de eerste helft met een behoorlijke enkelblessure de kant van zijn trainer op moest. Tim van Eijk was zijn vervanger en de debutant maakte na de rust (9-10) zijn aanvallend talent te gelde met twee fraaie goals (13-11). Maar de wedstrijd was er niet naar dat één van de ploegen een grotere voorsprong kon nemen. Na 14-12 kwam Refleks weer langszij en dat lukte hen ook bij de volgende minimale voordeeltjes van Sporting. (16-16). Maar met de 18-17 was het initiatief aan leidse kant over en rook de opponent de kans om van de spreekwoordelijke en hatelijke nul af te komen. Invaller coach Henk van der Nol zag vanaf 19-19 zijn verdedigers “intentieloos” blijven spelen en dat werd afgestraft. (20-22). Terug in de realiteit die “gaan voor handhaving” inhoudt. Tenzij, tenzij het vorige week nog door van Duuren zo geprezen achttal (de teamspirit) ervoor gaat tegen de zonder puntenverlies zijnde koploper Phoenix Een stunt in Zoetermeer kan de doelstelling weer aanscherpen.

Doelpunten: Robin van Eijk (5), Marc Meulenbeld (4), Mandy Bekooy (3), Sabine Anneeze, Danya Kling en Tim van Eijk (allen 2)Jan Willem van der Gugten en Ferry Janssen.