“De rest van het seizoen is begonnen!”, schreven we vorige week in een enigszins profetisch moment nadat Trigon in Oud Gastel de ongelofelijke 10-0 achterstand tegen Juliana nog in winst had omgetoverd. Trainer/coach John van Duuren zal niet bevroed hebben wat hem een week later voor eigen publiek door zijn team werd voorgeschoteld. Het had er veel van weg dat men bij het opruimen van de Drie Oktober activiteiten op ons terrein vergeten was de schiettent mee te nemen. Refleks – nota bene de puntloze hekkensluiter – kon vrijwel het gehele duel vrij aanleggen en pakte die vrijgevigheid van de gastheer met beide handen aan. De hoofdprijs met 22-20 winst en Sporting Trigon een flinke illusie armer.

Zag Van Duuren dagen voorafgaand aan het duel nog geen tekenen van onderschatting bij zijn ploeg, na het verloren duel met de ploeg uit Rijswijk moet hij toch tot een andere kijk op het geheel zijn gekomen. Als je zelf 20 goals maakt, moet dat voor een ploeg die ambities heeft om voor de bovenste plekken mee te strijden toch voldoende zijn voor puntenwinst. Niets van dat alles, want de ploeg van aanvoerster Bekooy verdedigde namelijk het gehele duel slap en slaagde er tot tweemaal toe niet in een voordelige marge van 2 punten verder uit te bouwen.

Tot overmaat van ramp viel sterkhouder Janwillem van der Gugten geblesseerd (enkel) uit en lijkt voor langere tijd uitgeschakeld. JW is zelf wat optimistischer over de herstelperiode (“rechtdoor lopen gaat goed”), denkt volgende week weer iets aan trainen te kunnen doen, maar mist het belangrijke duel met Phoenix in ieder geval.

Hoe nu verder?
Zaterdag wacht in Zoetermeer de ongeslagen koploper Phoenix dat alle vijf wedstrijden won en Sporting Trigon al op 4 punten heeft gezet. Er moet dus gewonnen worden wil Trigon nog een rol van betekenis gaan spelen in de juist gestarte periode van “de rest van het seizoen”. Anders wordt het veldseizoen een weinig inspiratievolle wedstrijdenreeks en zal er met een schuin oog zelfs af en toe naar onderen gekeken moeten worden.

Heel andere geluiden bij het tweede team dat wel winnend van het kunstgras stapte en daarbij de ongeslagen koploper een flinke draai om de oren gaf. Met de 22-12 winst sloop het team van coach Henk vd Nol tot op 1 punt van Refleks 2 en doet het nu dus volop mee in de titelstrijd. Ook Trigon 2 speelt komende zaterdag in Zoetermeer tegen de reserves van Phoenix, die met 1 punt uit 5 partijen onderaan de ranglijst bivakkeren. Laat de laatst gespeelde wedstrijd van het eerste van Trigon een flinke waarschuwing en een goede les zijn. Anders zijn de mooie overwinning op Refleks en de toegenomen titelkansen niet veel waard gebleken.

Beide wedstrijden worden zaterdag gespeeld op sportpark Van Doornenplantsoen 2 te Zoetermeer. Om 14.00 uur het duel van de tweede teams met arbiter W. Olivier en om 15.30 uur de partij tussen de eerste achttallen met scheidsrechter Steenvoorden.

Wim van Vliet