Dat is de conclusie na de net aan verloren tweekamp met ongeslagen koploper Phoenix, dat met de 18-17 uitslag iets teveel kreeg. Want Trigon bood de tegenstander zoveel weerwerk dat de thuisclub geïrriteerd raakte. Sporting startte zonder de geblesseerd zijnde animator Jan Willem van der Gugten en de net van vakantie teruggekeerde Boyd Ouwerkerk. De vervanging bleek geen verzwakking, integendeel want met Tim van Eijk (talent) en Jordy Smeele (ervaring) stond er de nodige kwaliteit binnen de lijnen. Vooral laatstgenoemde speelde alsof hij niet was weg geweest. De Leidenaren namen in de eerste helft brutaal een 6-3 voorsprong en dat zinde Phoenix totaal niet. Met “spierballen korfbal” werd de inmenging op de Zoetermeerse apenrots afgeslagen (6-6) en daarna werd het spelbeeld wat rustiger. De pauze ging in met 11-10 en dat bood de formatie van gelegenheids coaches Van der Nol en van der Gugten (Van Duuren moest nog een keer afzijdig blijven door een schorsing) nog genoeg kansen op een resultaat. Maar de hervatting leek dat aanvankelijk niet te bevestigen want de sportschool getrainde mannen van de thuisclub zorgden voor lange aanvallen en belangrijke goals (15-11). Maar op een gegeven moment stokte de productie en verzandde het Zoetermeerse spel in geforceerde aanvallen. Mede door enkele tactische omzettingen in de Leidse vakken sloop Trigon dichterbij met als gevolg dat er bij 16-16 zowaar weer sprake was van een gevecht om de punten. Het leverde de steeds opgewonder rakende Phoenix coach geel op en binnen de lijnen de hectische slotfase. En die viel voor Phoenix net de goede kant op, want bij 17-16 kreeg die ploeg een kans van 2 ½ meter vanwege een herhaaldelijke duwfout van een (gewaarschuwde) Leidse verdediger. Smeele zorgde in de tegenaanval weer voor aansluiting, maar een laatste Trigon aanval kwam er niet meer omdat de scheidsrechter na Leidse balverovering meteen affloot. Het zal ongetwijfeld tijd zijn geweest, maar het ontnam Trigon de laatste mogelijkheid op een verdiend punt. Met de huidige middenmoot positie zal de doelstelling herzien moeten worden. Tim van Eijk, die 2x scoorde, kon terugzien op een eerste volledige en ook goed gespeelde wedstrijd. De overige goals kwamen van Marc Meulenbeld (5x),Jordy Smeele (3x), Rosanne Beekman, Danya Kling en Ferry Janssen (allen 2x) en Mandy Bekooy.