Van de regen in de drup. De omstandigheden op het terrein van Phoenix waren er geschikt voor. De uitslag ook, maar de kleinst denkbare nederlaag tegen de ongeslagen koploper was toch een beetje oneerlijk, maar dat kan nou eenmaal in de sport. Phoenix zette met de 18-17 overwinning Trigon op 6 punten en we zijn al bijna op de helft van de veldcompetitie. Dus eenvoudige conclusie: Trigons rol in het kampioenschap is zo goed als uitgespeeld, tenzij de club uit Zoetermeer een enorme inzinking krijgt, maar gelet op de krachtsverhoudingen in de eerste klasse E lijkt dat een utopie.

 

De ploeg van gelegenheidscoaches v.d. Nol en v.d. Gugten had op zijn minst een punt verdiend gelet op het (grillige) scoreverloop en de manier waarop de enigszins gehavende ploeg zich terugvocht in het duel. De 3-6 voorsprong halverwege de eerste helft moest worden ingeleverd, maar de 16-12 achterstand in de tweede rondgang werd knap op strijdlust weggewerkt, wat vooral Van der Gugten een goed gevoel gaf met het oog op de nadere zaalcompetitie.

Veelzeggend was dat Phoenix de zege bejubelde alsof het kampioenschap al binnen was.

 

In die fase van het meeslepende duel ontbrak het bij Trigon aan leiderschap binnen de lijnen. “We zijn bezig met andere spelpatronen en daarbij is het van belang dat er in elk vak iemand staat die het vak kan leiden”, spraken de beide selectietrainers John van Duuren en Henk v.d. Nol na afloop in koor. Noodzakelijk omdat Gerald (van Dijk) weg is, maar dat leiden wordt in de praktijk nog niet goed uitgevoerd. “Jordy (Smeele) weet wat er van hem gevraagd wordt”, vulde Van Duuren. Smeele speelde als opgeroepen routinier een puike partij en liet zien wat de bedoeling is. De absentie van Janwillem v.d. Gugten (blessure) en Boyd Ouwerkerk (op de bank na een vakantie) en het belang van het tweede team noopten de keuzeheren tot deze ingreep.

 

De geoefende spelpatronen waren (nog) niet echt zichtbaar, wat Van Duuren ook terugvoerde op het feit van het leiden van het vak en acceptatie als er iets gezegd wordt over de speelwijze door een “vakgenoot”. Verheugend was de prima partij die debutant Tim van Eijk afleverde.

 

Kortom nog genoeg te doen voor de medio november startende zaalcompetitie, waarin Trigon een zware kluif wacht een klas hoger in de overgangsklasse.

 

Maar eerst nog 2 duels op het veld. Te beginnen met Korbis, dat met 3 punten de ranglijst sluit. Trigon doet er goed aan dit duel te winnen wil het niet verzeild raken in degradatieperikelen. De ploeg uit Waddinxveen verloor het laatste duel op eigen terrein van Refleks met 14-22.

 

Het tweede team speelt eveneens tegen Korbis en hield door de royale 26-16 zege op Phoenix 2 de kampioenskansen intact en ook de tweede plek in de rangschikking.

 

Beide wedstrijden worden zaterdag gespeeld op het terrein aan de Zoeterwoudsesingel.

Sporting Trigon 1 – Korbis 1 begint om 15.30 uur met Arjan Roos als referee. Het duel tussen de tweede teams vangt aan om 14.00 uur met scheidsrechter De Bruin.

 

 

Wim van Vliet