Sporting Trigon wint weer niet

“De keren dat ik in de basis begon hebben we gewonnen” zei Boyd Ouwerkerk vooraf, maar die stelling werd tegen hekkensluiter Korbis onderuit gehaald. Sporting Trigon kwam op het eigen nepgras niet verder dan een teleurstellende verdeling van de winstpunten. (14-14). En daarmee bleef de onderlinge afstand 3 punten en dat betekent dat de onderste clubs in de gaten moeten worden gehouden. Een iets andere doelstelling dan die coach John van Duuren voor ogen had bij de start van seizoen19/20. Het feit dat zijn formatie rekening moet gaan houden met alle deelnemers in de 1e Klasse zegt helaas genoeg. Tegen Korbis startte Trigon met Philippa Jorissen voor Danya Kling, die een week training had gemist, en Tim van Eijk voor de nog niet geheel herstelde Jan Willem van der Gugten. In het eerste half uur waarin de gelijkopgaande strijd op het scorebord zichtbaar was, waren alleen de bezoekers in staat een tweepunts voorsprong te bemachtigen. Tim van Eijk, die 6x scoorde maar het defensief lastig had, maakte de 5-7 ongedaan, waarna met 8-8 gepauzeerd werd.  Het spelbeeld veranderde niet in het 2e gedeelte, maar toch leek het er na driekwart wedstrijd op dat er toch een winnaar zou komen. En dat was op dat moment de thuisclub, die de 13-10 voorsprong in het bezit had mede door een belangrijke goal van de nauwelijks fitte Jan Willem van der Gugten.  Maar waar de partij “deskundig” over de streep getrokken had moeten worden liet het moeilijk coachbare team de broodnodige zege door de vingers glippen. Het “deskundige” publiek mopperde iets over eerdere wissels maar feit was dat bij 13-11 opgelegde kansen niet werden benut. Deels ook door het ontbreken van enig geluk, en dan gebeurt aan de andere kant van het speelveld wat Trigon niet kan voorkomen. (13-13). Van Eijk lijkt dan nog matchwinnaar te worden maar in de tegenaanval slaagt Korbis er ook in om op 14 te komen. Aanvallende wissels ten spijt eindigt het met een gelijkspel dat voelt als verlies. Volgende week moet Sporting Trigon naar ONDO ’s-Gravenzande en winnen om met een redelijk gevoel de hogere zaalcompetitie in te gaan.

Doelpunten: Tim van Eijk (6x), Mandy Bekooy en Ferry Janssen (beiden 2x), Sabine Anneeze, Philippa Jorissen, Jan Willem van der Gugten en Marc Meulenbeld.