Misschien is de constatering van trainer/coach John van Duuren zo direct na het teleurstellende gelijke spel tegen hekkensluiter Korbis dat de mindere resultaten een gevolg zijn van ingeleverde kwaliteit in een opwelling gedaan in combinatie met een flink portie frustratie. We kunnen hem niet helemaal ongelijk geven, maar dan nog mag het zowel Trigon 1 en 2 niet overkomen dat de tegenstander van het formaat Korbis (met alle respect) er met 3 van de 4 beschikbare punten vandoor gaat.

Gevolg voor het eerste een heuse middenmootpositie met 7 uit 7, kansloos voor de titel en maar 3 punten voor op nummer laatst. Het tweede verspeelde de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen met Refleks dat op eigen terrein een punt verspeelde aan Phoenix 2, dat nota bene een week eerder nog door Trigon 2 was afgedroogd (in de regen!) met 26-16.

Hoe zo kwestie van kwaliteit?

Ten opzichte van vorig seizoen is het eerste op “slechts” 2 plaatsen gewijzigd. Boyd Ouwerkerk en Sabine Anneeze namen de plaatsen in van Gerald van Dijk en Ellen Matze, natuurlijk niet de minsten en waarmee meteen ook een pak ervaring uit de ploeg verdween. Dat was in sommige partijen goed merkbaar en afgelopen zaterdag nog maar weer een keer toen opnieuw een moeizaam veroverde voorsprong (van 3 punten) niet over de streep getrokken kon worden. Dat gebeurde de formatie van aanvoerster Bekooij al eerder in Heerhugowaard, toen zelfs 5 punten voordeel met nog 8 minuten op de klok geen garantie voor puntenwinst bleek. Afgeslopen zaterdag mede een gevolg van een flink aantal gemiste opgelegde kansen en dat heeft toch ook te maken met scherpte.

Of toch kwaliteit? Zeg het maar.

Hetzelfde gold voor het tweede dat na 3 achtereenvolgende zeges met 10 punten (!) verschil tegen Korbis een matte indruk maakte, niet uitstraalde dat het titelkandidaat is en daarvoor de rekening gepresenteerd kreeg. 15-16 Verlies.

Komend weekeinde wordt het eerste gedeelte van de veldcompetitie afgesloten met de eerste van de terugwedstrijden. Dus trekt Trigon met de twee selectieteams naar ’s-Gravenzande om Ondo te bestrijden. De thuisclub bezet met beide teams inmiddels de tweede plek met 1 punt voordelige marge ten opzichte van onze ploegen, dus wil Trigon nog echt meedoen om de bovenste plekken dan zal er gewonnen moeten worden. In Leiden startte het eerste de competitie goed met de 17-12 zege, maar liet het tweede zich in de slotfase verrassen na de gehele wedstrijd aan de leiding te hebben gestaan. Ondo 2 heeft slechts 1 partij van de 7 verloren, maar wel 4 verliespunten door een aftrek van 2 punten vanwege het niet halen van de verplichte scheidsrechtersnorm.

Ondo – Sporting Trigon begint om 15.30 uur en wordt geleid door arbiter Johan Kosse. Het duel tussen de tweede teams vangt aan om 14.00 uur maar daar moet de scheidsrechter nog worden aangewezen.

Ondo speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark Julianapark, van Leeuwenhoekstraat 30 te ‘s-Gravenzande.

Wim van Vliet