Met de duidelijke nederlaag tegen ONDO sloot Sporting Trigon het eerste deel van de veldcompetitie in mineur af, maar de 21-8 vraagt wel om een nadere toelichting. 5 Minuten voor aanvang vroeg en zocht coach John van Duuren de scheidsrechter, die normaliter contact zoekt met een coach of begeleider om de opstelling op het wedstrijdformulier te door te nemen. De (jonge) arbiter bleek de man te zijn die een camera installatie aan de zijlijn stond te installeren voor zijn eigen film. Die verwarring, die ongetwijfeld wat discussie opgeleverd zal hebben, speelde Trigon parten in de match omdat 6 leidse doelpunten werden geannuleerd en strafworpen wat vlot gegeven werden en dan niet aan Sporting. De leidse ploeg zit in de hoek waar de bekende klappen vallen en troffen het dus niet met de fluitist, die na afloop doodleuk toegaf bij zijn beslissingen rekening te hebben gehouden met het gebeurde vooraf. Over de wedstrijd zelf verder kan een korte samenvatting volstaan. Trigon komt met 5-0 achter en kan ogenschijnljk terugkomen tot 7-4. Maar in de pauze gaf de score toch het kwaliteitsverschil weer (11-4) want 4 doelpunten maken in een half uur is natuurlijk veel te weinig. Tot 13-6 bleef het verschil waarna de thuisclub weer het schotpercentage van het eerste half uur bereikte. (18-7). Op 21-8 werd met gele kaarten voor assistent coach Henk van der Nol (“heb ook wat respect voor onze ploeg scheids”) en Marc Meulenbeld (“Hé vriend”) de partij, waarin Sporting niet eens zo heel gek speelde, afgesloten. Trigons achttal haalde toch een plusje omdat de onderlinge verstandhouding niet op de proef werd gesteld, aldus coach van Duuren. ”Men bleef positief naar elkaar “, maar dat kan ook wat gelatenheid zijn geweest. “Nu een week rust en dan gaan we een nieuwe uitdaging aan in een klas hoger in de zaal”. Die week rust zal hopelijk de remedie zijn voor een betere zaalcompetitie.

Doelpunten: Sabine Anneeze, Danya Kling en Marc Meulenbeld (allen 2x) en Mandy Bekooy en “JW” van der Gugten.