Voor de derde keer binnen ruim 4 jaar staat er een andere trainer/coach voor de eerste selectie van onze club. Geen teken van rust en continuïteit, zeker niet tijdens een seizoen waarin we nog niet eens op de helft zijn. “De chemie was op”, verwoorden verantwoordelijke bestuurders dan meestal hun keuze voor ingrijpen. “Het eerste afscheid (Maarten van Vliet) was omdat de chemie gewoon op was”, zegt dus ook Mandy Bekooij. De aanvoerster bestrijdt de opmerking, dat de selectie met dergelijke snelle trainerswisselingen in zo’n relatief korte tijd ook wel eens de hand in eigen boezem mag steken: “De groep is absoluut niet lastig. We hebben wat meer mensen met veel ervaring. Met John was het geval dat dat mede kwam doordat er tegenvallende resultaten waren en er wat ontevredenheid binnen de groep was. Dan moet je gaan kijken waar het aan ligt en na meerdere gesprekken met deze en gene zijn we tot de conclusie gekomen dat dit het beste was voor de club en selectie.”

“Niet alleen wij, maar ook vanuit de TC is de keuze gemaakt om te stoppen met John als trainer/coach”, vult ze nog aan.

Bij de laatste thuiswedstrijd op het veld (gelijkspel tegen Korbis) vertelde John van Duuren dat de trainingen in tegenstelling tot de wedstrijden naar zijn tevredenheid verliepen. “In de wedstrijden werden er ineens andere dingen gedaan, waar ik geen grip (meer) op had.” Bekooy beaamt dat: “Ja, naar mijn mening hadden we het op trainen goed voor elkaar. Het liep lekker, ook met de vele vakwisselingen, maar in de wedstrijd lukte het niet. Kan door meerdere factoren komen, maar dat ligt ook deels bij de trainer. Hij is uiteindelijk toch degene die de lijnen hoort uit te zetten en hoort in te grijpen wanneer nodig. Dat is iets wat miste de afgelopen weken.”

Harde en duidelijke taal, al zal de selectie toch ook even flink in de spiegel moeten kijken want het gebodene spel was onder de maat en veel te wisselvalling, zeker voor een selectie die het niveau van de eerste klasse kan bepalen.

“Als we kijken naar de afgelopen veldwedstrijden, is het niet echt lekker terugkijken. De verhalen zijn hierover bekend, dus daar laat ik het ook lekker bij. De zaal: nieuwe ronde, nieuwe kansen. Klasse hoger, maar zeker niet onhaalbaar. De neuzen staan de goede kant op en afgelopen week zijn we bezig geweest met verschillende onderwerpen.”

De doordeweekse oefenwedstrijden in Vleuten tegen Fuducia werden gewonnen. Het eerste met 25-20 en het tweede met 26-21. In die duels kwamen snel wat puntjes naar boven waar zeker aan gewerkt moet worden. “Maar de wil is er en we gaan er met de hele selectie alles aandoen om er een geweldig seizoen van te maken!”, belooft Mandy

Maar wie is nou de nieuwe man? “We zijn allemaal blij dat er vanuit de TC snel gehandeld is en dat er iemand (Niek Duitscher) binnen de club bereid was om de taken als trainer/coach op zich te nemen. Tot nu toe positieve signalen gehoord van mensen over de keuze voor Niek als trainer. Naar mijn weten zal dit in ieder geval tot het eind van het seizoen zijn.”

Henk vd Nol blijft trainer/coach van het 2e team en assistent van Niek bij het eerste.

Het is niet de enige wijziging binnen de selectie, vertelt Bekooy. “Ik ben blij dat zowel Jordy Smeele als Pam Straathof weer aangesloten zijn bij de selectie. En als ik voor de rest mag spreken, denk ik dat iedereen het leuk vindt dat ze erbij zijn. Naast Pam haar kwaliteit zorgt ze ook voor een kleine verlichting wat betreft het ‘damesprobleem’. En Jordy ja, wat moet ik daarover zeggen. Ik denk dat iedereen Jordy als een ervaren kracht ziet van wie nog veel geleerd kan worden. Fijn dat ze erbij zijn!”

De zaalcompetitie start op 23 november a.s.

Wim van Vliet