Vriendenschaar B1 – Trigon B1

Na een moeizame eerste helft van de veldcompetitie waarin slechts 1 (de laatste) van de 6 wedstrijden in winst werd omgezet, begon Trigon B1 vandaag aan de zaalcompetitie. De vanaf dit seizoen nieuwe trainers, tevens lid van de A-selectie, Mees en Tim ontbraken vandaag wegens wedstrijdverplichtingen van hun eigen teams waardoor “good-old” Sander, kampioenentrainer, de Haas de honneurs waarnam. De piepjonge selectie van Trigon B1, ingedeeld in een poule met louter en alleen B1-teams, staat dit zaalseizoen voor een loodzware taak en begon vanmiddag in De Meerkoet in Reeuwijk om het op te nemen tegen het geheel onbekende Vriendenschaar B1. De broekies van Trigon waarvan sommigen gisteravond nog met natte haren bij de achterdeur Sinterklaasliedjes zongen, hopende op een cadeautje in de schoen kregen tegenstanders tegenover zich die gewoon al met de brommer naar de sporthal kwamen. Wat ook al niet meezat, was het gebrek aan trainingsmogelijkheden in de zaal en ook een door ziekte niet fitte Bo. Trigon B1 was in het begin enigszins zoekende en stond na de 1-0 en door een stomme uitverdedigingsactie dan ook snel op een 2-0 achterstand. Kansen waren er echter wel en Bo zorgde dan toch voor het eerste doelpunt voor de Leidenaren in dit nog prille zaalseizoen. Vriendenschaar schoot veel, creëerde de nodige kansen, maar na de 3-1 verzilverde “ijskonijn” Saskia een stip en bracht de sterk en nuttig spelende Tim met zijn eerste van vandaag de stand gelijk (3-3). Trigon kroop uit zijn schulp en Fenna bracht vlak voor rust de Leidenaren voor het eerst op voorsprong (3-4) wat tevens de ruststand zou zijn, maar de wat “rommelig” fluitende scheids (van Vriendenschaar) had vroeger op school niet goed opgelet bij het klokkijken waardoor de door hemzelf aangegeven laatste minuut iets langer dan een minuut duurde waarin de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte kwam (4-4). De tweede helft ontpopte zich tot een ware thriller met een sterk spelend Trigon, irritant spelend Vriendenschaar en een van “rommelig” naar “thuisfluitende” scheidsrechter. Trigon, inclusief de trainer, liet zich niet van de wijs brengen. De thuisploeg mocht nog twee keer, 5-4 en 6-5, op voorsprong komen. Daarna was het Trigon dat aan de goede kant van de score zat en bleef. HET moment van de wedstrijd, bij een 6-7 stand, kwam bij een zeer dubieuze beslissing van de scheidsrechter waarbij Bo werd bestraft voor zijn actie onder de paal waarbij hij keurig de bal afving vlak boven de grijpgrage handen van een speelster van Vriendenschaar maar de scheids onherroepelijk naar de stip wees die vervolgens ook nog eens werd verzilverd (7-7). Een getergde Bo nam sportief revanche (7-8) en Fenna deed er nog een schepje bovenop (7-9). Dat Vriendenschaar nog terugkwam tot 8-9, was slechts voor de statistieken en pakte Trigon 2 overheerlijk smakende en verdiende punten. Doelpunten vandaag van Tim (3), Bo (3), Fenna (2) en Saskia. Volgende week Dubbel Zes/Futura B1 in de 5-meihal met hopelijk een vervolg op deze prima ouverture van zaalseizoen 2019/2020.