Nieuw elan Sporting Trigon zorgt voor verrassing .

Na het teleurstellend verloop van de eerste helft van de veldcompetitie werd door Sporting Trigon afscheid genomen van trainer/coach John van Duuren vanwege o.a. het ontbreken van een click met de selectie. Zo heet dat diplomatiek. De noodzakelijke opvolging en vervanger werd gevonden in de eigen gelederen namelijk Niek Duitscher. De oud 1e selectiespeler zette niet meteen het mes in de basisopstelling, maar wisselde wel regelmatig en functioneel. In Voorburg werd het plaatselijke VEO, dat in de buitenlucht een klasse hoger speelt dan Trigon, verrassend geklopt met 23-26. De zege in de opening van het zaalseizoen was beslist niet gestolen want de thuisclub had alleen in de eerste helft één keer een voorsprong van 2 punten. En dat was bij 6-4 na het gelijkopgaande begin maar dat nadeel had Trigon snel opgelost (6-7). En vanaf dat moment konden de Voorburgers achter de feiten aanlopen. En die werden zichtbaar gemaakt op het scorebord omdat de Leidenaren de betere kansen ook omzetten in goals. En men slaagde er in de opponent voortdurend op de gepaste tweepunts afstand te houden. De 8-11 voorsprong bleek echter nog niet de garantie op resultaat want gepauzeerd werd er met evenwicht in de score (13-13). In speelhelft nummer 2 kon VEO nog twee keer de achterstand wegkrijgen, maar dat lukte verderop in de 25 minuten zuivere speeltijd niet meer. Daarvoor speelde Sporting Trigon met meer overtuiging dan de tegenstander, die het teveel zocht in opportunistisch spel met een matige afwerking. Na 19-21 maakte Trigon het waarneembare verschil ook in de cijfers waar en dat leidde met nog 7 minuten te gaan tot de 20-24 tussenstand. De nog niet luidruchtige Sporting aanhang meldde elkaar op de tribune hoopvol dat “dit niet meer mis mocht gaan”  De korte opleving van Voorburg en Omstreken deed die mening even wankelen maar de routiniers Ferry Janssen (uitstekende partij) en de weer herstelde Jan Willem van der Gugten (“ik heb nog niet de conditie om in het vak de lijnen uit te zetten”) zorgden voor de belangrijke goals in de laatste minuut. Van der Gugten benutte de strafworp die toegekend werd na een schandalige Voorburgse overtreding op Finn Lambooy. De “stip” was uiteraard terecht evenals de gele kaart voor de lompe verdedigingsactie. Na afloop was Duitscher natuurlijk dik tevreden, maar gaf wel mee dat er nog niet echt een vaste basis acht is. Heel diplomatiek zei hij “iedereen nodig te hebben”. En daar hoort ook weer Jordy Smeele bij, die nu nog geschorst was. En de youngsters Tim van Eijk en Finn Lambooy, die een goed debuut maakten in de Overgangsklasse.

De doelpunten kwamen van Ferry Janssen (8x), Finn Lambooy (5x), Danya Kling en Tim van Eijk (elk 3x), Sabine Anneeze, Mandy Bekooy en Jan Willem van der Gugten (ieder 2x) en Marc Meulenbeld.