Nieuwe trainer/coach, nieuw elan. Vaak gaat een trainerswissel “even” goed. Die bij Trigon had in de eerste wedstrijd in ieder geval het gewenste (Duitscher) effect. De ploeg van aanvoerster Mandy Bekooy won in Voorburg van VEO met 23-26. Een mooie start voor de promovendus, bij wie de (mannelijke) jeugd in de personen van Tim van Eijk en de ingevallen Finn Lambooy zich nadrukkelijk onderscheidden.

Aan de zijlijn nauwlettend gevolgd door Jordy Smeele, die na 2 jaar korfballen in het vierde dit zaalseizoen terugkeert in de eerste selectie. Voor insiders niet helemaal een verrassing omdat Smeele al eerder benaderd was voor een terugkeer op het hoogste niveau van de vereniging. “Aan het begin van het seizoen ben ik al benaderd om weer te gaan spelen door John die toen die tijd nog trainer was. Op dat moment was het voor mij nog niet haalbaar door mijn studie om 2x in de week te kunnen trainen. Voor de zaal heb ik weer een gesprek gehad met de TC (die ook met spelers uit de selectie heeft gesproken) met opnieuw de vraag of ik toch wilde kijken naar de mogelijkheden om weer te gaan spelen in de selectie.”

De keuze van de jonge vader van dochter Izzy (1) werd enigszins vergemakkelijkt nu de trainingen iets beter te combineren zijn met zijn werk/opleiding. “Klopt. Doordat ik nu iets eerder klaar ben op studie red ik het om ook op dinsdag te kunnen trainen.” Tegen VEO moest hij nog toekijken vanwege een schorsing, maar zaterdag is hij van de partij tegen KVS/Maritiem.

Het is overigens niet zijn eerste optreden in het keurkorps van Trigon, want hij speelde op het veld al eerder mee in het duel met koploper Phoenix. “Ik denk dat deze wedstrijd niet per se me over de streep heeft getrokken. Dat ik gestopt was met selectie spelen was door studie en omdat ik vader werd van een dochter. Ik heb altijd wel gezegd dat ik het spelen in de selectie wel mis maar dat het nu gewoon geen optie meer was. Met studie heb ik nu wat meer ruimte en ben ik iets eerder op de dag klaar.”

Smeele (3de jaars student ALO op de Han in Papendal) ziet het verzoek aan hem zeker niet als een noodgreep want “Ik heb zeker weer zin om te gaan spelen, anders had ik de keuze niet gemaakt om weer op dit niveau te gaan spelen. Als er een klein beetje twijfel was geweest had ik er niet voor gekozen.”

De stap van de reserve 3e klasse naar de overgangsklasse is uiteraard fors, beseft ook Smeele.Dat verschil is zeker groot. De laatste 2 jaar was echt korfballen voor de fun. Het was echt een vriendenteam en ging het echt om de gezelligheid. Tegen Phoenix heb ik op het veld meegespeeld en het viel me heel erg mee om mee te komen met het niveau na 1 training.”

Jordy brengt met 10 jaar spelen in de overgangsklasse natuurlijk heel wat ervaring mee: “Ik wil het team helpen waar nodig is. Ik denk dat ik met iedereen kan spelen en elke rol kan vervullen in het veld die nodig is. Er loopt zeker wat talentvolle jeugd nu in de selectie, deze heb ik een tijd geleden lang trainen gegeven. Ik vind het leuk om juist nu met hun samen te trainen en te spelen. Hopelijk kan ik hen helpen om nog beter te worden. We moeten er samen een team van maken, dat voor elkaar wil werken en helpen.”

De nu 29-jarige combinatiefunctionaris speciaal onderwijs kijkt nog niet verder dan het net begonnen zaalseizoen. “We hebben het op dit moment alleen over de zaal gehad. Ik word rond eind april, begin mei vader van een zoon. Dus we weten niet hoe het op dat moment gaat lopen.”

Tegenstander KVS/Maritiem won de eerste wedstrijd van stadgenoot HKV/Ons Eibernest met 19-16. De wedstrijd begint om 15.30 uur, wordt gespeeld in de Vijf Mei-hal en staat onder leiding van arbiter Van Ieperen en assistent Groen.

Trigon 2 begint om 14.15 uur aan het duel met Excelsior 3 met Kees Steenbeek als leidsman.

Trigon 4 ontmoet om 13.05 uur Velocitas 4. In de ochtend is er een aantal wedstrijden van het G-team te bewonderen.