Vol verwachting klopten de harten van de trouwe supporters van Trigon B1. Na de flinke opsteker vorige week in Reeuwijk tegen Vriendenschaar B1 ging een ieder er maar eens goed voor zitten in de eigen vertrouwde 5-meihal. Wederom een redelijk onbekende tegenstander. Vanuit Den Haag was Dubbel Zes/Futura B1 met een grote, zowel qua lengte als qua aantal, ploeg naar Leiden afgereisd voor hun allereerste wedstrijd dit zaalseizoen. De Leidse ploeg, dit keer wel gecoacht door trainers Tim v E. en Mees vd D., liep vanaf het begin achter de feiten aan. Illustratief hiervoor was de misser vanaf de stip van Fenna bij een 0-0 stand. De Hagenezen waren feller, alerter en hadden in tegenstelling tot Trigon B1, dat deze middag kwalitatief absoluut niet de mindere was, wel de wil om te winnen. Dit resulteerde snel in een 0-2 tussenstand. De vorige week excellerende Tim had nog steeds niet door dat de tegenstander een ander kleur shirt aan had en verspeelde hierdoor een aantal maal op knullige manier de bal. Daarentegen had Ilse waarschijnlijk wat filmpjes op haar telefoon bekeken hoe een doorloopbal afgemaakt moest worden want dat lukte vandaag juist wel. De 1-2 kwam dan ook van Ilse en Fenna maakte haar “fout” weer goed nadat Dubbel Zes/Futura op 1-3 was gekomen (2-3). Ilse scoorde als enige van Trigon nog in de eerste helft, maar kon niet voorkomen dat de ruststand op 3-6 uitkwam. Een beter en vooral strijdlustig Trigon werd vanaf het begin van de tweede helft dan ook verwacht. Helaas bleek dat toch anders uit te pakken. Trigon bleef apathisch en afwachtend spelen en kreeg meteen de 3-7 om de oren. De sinds vorige week tot “publiekslieveling” gebombardeerde Jaap gaf Trigon nog een sprankje hoop (4-7), maar dit sprankje werd met nog een minuut op vijf op de klok even snel weer teniet gedaan (4-8). Echter, als een donderslag bij heldere hemel rechtte Trigon haar rug, wist Tim de juiste kleur weer te vinden en maakte Bo eindelijk dan toch nog een doelpunt (5-8). Ilse had de smaak te pakken (6-8) en Trigon rook bloed, zeker nadat Dubbel Zes/Futura bij deze stand een stip mistte. De herboren Tim bracht de marge terug tot één (7-8) en snel hierna schoot Tim prachtig de gelijkmaker op het bord (8-8). De Hagenezen sputterde tegen (8-9) en dachten de buit binnen te hebben. Echter, Ilse bekroonde haar goede optreden van vandaag met de 9-9 waarna de scheids het welletjes vond. Doelpunten van Ilse (4), Tim (2), Fenna (1), Jaap (1) en Bo (1). Met drie uit twee blijft Trigon koploper in de poule en wacht volgende week, de laatste wedstrijd van 2019, een nieuwe uitdaging (Pernix B1).