“PS. Schotklokken al gerepareerd?”, mailde Swift trainer/coach Dennis Plantinga midweeks enigszins bezorgd. De aloude Vijf Mei-hal had na tientallen jaren een nieuw paneel (ja, ja) voor de score etc., alles werkte, behalve de buzzer van de schotklok, die wel keurig aftelde maar het verdomde om op 0 een kik te geven. Alle “techneuten” werden erop losgelaten maar zonder hoorbaar resultaat. Handmatig op de (toeter)knop drukken wilden de dienstdoende leidsmannen uit Ermelo niet toestaan, dus geen wedstrijd. Tot ergernis van iedereen in de hal, inclusief beheerder, die zich zichtbaar geneerde voor het euvel en meteen maar werd ingefluisterd dat de volgende tegenstander van Trigon uit Middelburg komt en die stuur je niet zomaar even terug.

Ik had liever gespeeld”, verwoordde ook trainer/coach Niek Duitscher een paar dagen later, ondanks de paar blessuregevallen aan Leidse zijde. “De spelers hadden mij en zichzelf op de trainingen veel vertrouwen gegeven in een goed resultaat tegen KVS”, vertelt de interim.

Zijn ploeg begon als promovendus goed in Voorburg met winst op VEO en wilde dat in de eerste thuiswedstrijd een vervolg geven. Dat wordt nu dus Swift en dat goede vervolg zal een heel stuk lastiger worden, want de Middelburgers zijn de gedoodverfde titelkandidaten.

Dat beseft ook Duitscher: “Ze hebben inderdaad een heel sterk team. Wat mij betreft ook de favoriet voor de titel. Tegen Swift is progressie maken voor ons het belangrijkst, maar natuurlijk gaan wij voor een stunt. Daar hoort een goed plan bij!”

Dat klinkt strijdlustig uit de mond van de oud-speler van o.a. Hoogkerk, maar hij stipt meteen de hinderlijke onderbreking van afgelopen weekend aan. Weg wedstrijdritme. “Inderdaad. We hadden uitstekend getraind in de week na de winst op VEO. Deze arbeid en de goede lijn wil je meteen in een volgende wedstrijd doortrekken.”

Over de korte periode dat hij “aan het roer staat” is hij erg tevreden. Natuurlijk over het resultaat van de eerste wedstrijd, maar wat voor mij nog belangrijker is de progressie die we maken”, zegt de coach, die zijn visie op het spel liever als een teamvisie bestempelt.

Ik noem het liever onze visie, ja ik zie veranderingen zowel in de communicatie als in de automatismen. Binnen onze visie zijn dat belangrijke pijlers.”

“Over de enige tot nu toe gespeelde wedstrijd was ik vooral tevreden over het verloop van de wedstrijd. We begonnen slordig. We hebben laten zien dat we door de juiste communicatie en beleving kunnen groeien in zo’n wedstrijd. Als dat goed zit kunnen we korfbalinhoudelijk stappen gaan maken. Een aantal automatismen waar we op trainen, zag ik al terug in de wedstrijd. Mijn complimenten voor de snelheid waarmee dat opgepakt wordt”, zegt Duitscher, die ook al een beetje over het duel met Swift heen kijkt naar volgende week, wanneer Trigon naar HKV/Ons Eibernest trekt, een heuse directe concurrent van zijn ploeg. “Een goed gevoel overhouden aan de wedstrijd tegen Swift lijkt mij hierin een belangrijk onderdeel. De focus ligt dus op Swift juist omdat we zeker een goed resultaat willen halen tegen HKV/OE”, is Duitscher van mening. We gaan het zien.

De ploeg uit Zeeland zette in de 2 gewonnen wedstrijden meteen maar even de toon met maar liefst 61 goals.

Trigon 2 pakte vorige week de (eerste) punten af van Excelsior 3 en treft nu koploper KVS/Maritiem 4.
De wedstrijden worden gespeeld in de Vijf Mei-hal. Die van het eerste begint om 15.30 uur met scheidsrechter Andressen en van het tweede om 14.15 uur met arbiter Cees Sip.
Om 13.15 uur speelt de B1 (met 3 uit 2) goed begonnen tegen het Pernix B1.

Wim van Vliet.