Sensationele zege Sporting Trigon

Eén minuut voor tijd achterkomen met 29-28 en dan toch nog winnen, dat was de beloning voor het weerwerk dat Sporting leverde tegen de gedoodverfde titelkandidaat. Het Middelburgse Swift dacht “even” wat punten te kunnen toevoegen aan de verzameling, die moet leiden tot uiteindelijk het hoogste aantal in Overgangsklasse D. Maar dat liep anders. De Leidse ploeg, met Jordy Smeele terug in de basis, bleek bestand tegen het agressieve spel van de opponent. Dat kreeg te vaak de goedkeuring van de arbiter die als een equivalent van voetbalscheids Nijhuis teveel liet doorgaan. Een ruwe wedstrijd was het gevolg, ook al omdat Trigons coach Duitscher in een time out zijn team opdracht gaf om mee te gaan in dit spel. En dat bleek achteraf gezien een juiste visie. Trigon moest de eerste achterstand van 0-2 wegwerken en dat lukte dankzij het goede schot. De 5-3 voorsprong was echter voorlopig even de laatste want de Middelburgers namen het initiatief over met 16-19 (na 14-14) als ruststand. Het 2e deel van de opwindende partij bracht nog meer heftige duels en veel goals, die voor de uitclub vooral uit (soms vlot) gegeven straf- en vrije worpen voortkwamen. Vanaf 17-21 begon Trigon, bijgestaan door de luidruchtige aanhang, aan de inhaalrace. Na 20-21 kon Swift de opponent nog van zich afhouden tot 24-24, maar een schitterende éénhandige doorloop van Philippa Jorissen zette de hal in vuur en vlam. Die van schutter Marc Meulenbeld , goed voor 9 treffers, die na afloop zei: Er brandde een vlammetje maar er moest nog olie overheen”. Dat gold zeker voor de slotfase, waarin Swift zich van 27-24 naar 27-28 speelde. Zou het dan toch nog ? Maar nee, want na de 28-29 60 tellen voor het einde schoot Sabine Anneeze met nog een halve minuut te gaan de gelijkmaker in en nog was het niet genoeg. Want haar teamgenoten in het aanvalsvak kregen nog een keer de kans om “iets te doen” en dat deed Jan Willem van der Gugten 7 seconden voor einde zuivere speeltijd met een risicovolle, maar rake doelpoging. 30-29 ! Trigon vierde de onverwachte zege als was het net kampioen geworden. Het seizoen is nog te vroeg om conclusies te trekken, maar Sporting Trigon heeft in de eerste twee wedstrijden bewezen thuis te horen op dit niveau. De ploeg in totaal speelde erg sterk en voert voorlopig de ranglijst aan.
Doelpunen: Marc Meulenbeld (9), Jan Willem van der Gugten (6), Ferry Janssen en Danya Kling (beiden 5x), Jordy Smeele (2) en Rosanne