Trigon B1 – Pernix B1

Beide koplopers troffen elkaar vandaag in de 5-meihal om uit te gaan maken wie, eventjes, moet afhaken voor de bovenste plek. Meteen ook maar een derby want Pernix B1, waarvan op het veld twee keer redelijk kansloos werd verloren, was de tegenstander. Tot nu toe leverde Trigon B1 twee, voor de toeschouwers, nagelbijtende potjes af en deze middag was dat niet anders. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden kwam Trigon nu eens wel prima uit de startblokken. Geconcentreerd, fel en in een hoog tempo spelend werd Pernix al snel op een 2-0 achterstand gezet. Pernix wist eventjes niet waar ze het moest zoeken, maar herstelde toch knap (2-2). De vandaag nauwelijks af te stoppen Bo bracht de marge wederom op twee (4-2), maar daarna stokte de productie van de Trigonezen. Redenen hiervan waren o.a. dat het tweede aanvalsvak vandaag niet in goede doen was en het geluk even ontbrak om Pernix daadwerkelijk pijn te doen. Bij rust keek Trigon dan ook tegen een achterstand aan van drie punten (4-7). De tweede helft liep Pernix zelfs nog verder uit naar 4-9 voordat Fenna eindelijk voor Trigon wat terug kon doen (5-9). Dit leek dus evenals vorige week wederom het begin van een inhaalrace te gaan worden. Leek, want Pernix pakte snel weer de draad op en vergrootte de marge naar zes punten (5-11). Het publiek ging er even achter staan en Trigon begon dan ook daadwerkelijk aan de inhaalrace. Fenna en Ilse brachten de achterstand terug tot vier punten (7-11) en na het missen vanaf de stip door Pernix pakte Trigon door. Achtereenvolgens Ilse, Saskia via een stip en Bo zorgden ervoor dat Pernix alle zeilen bij moest zetten (10-11). De tijd was nog kort en dit keer viel het dubbeltje uiteindelijk dan toch nog de verkeerde kant op en ging Pernix met een 10-12 overwinning aan de haal. Doelpunten van Bo (4), Ilse (3), Fenna (2) en Saskia (1). Trigon hervat de competitie pas weer op 11 januari volgend jaar met wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Fiks B1.