Was Swift coach Dennis Plantinga vorige week nog benieuwd of de schotklok in de Vijf Mei-hal wel zou werken, nou de buzzer werkte kon hij al bij de derde Middelburgse aanval ervaren.

Maar nu weigerde de drukknop op het bedieningsapparaatje een paar keer met veel gedoe langs de zijlijn wat leidde tot flinke woede-uitbarstingen van diezelfde coach. Arme Bas, de bediener van de schotklok kon er werkelijk niets aan doen. Maar het was maar één incident in een wedstrijd die er bol van stond. De op het veld 2 klassen hoger spelende Zeeuwen (3e in Hoofdklasse B) hadden in de eerste 2 wedstrijden liefst 61 maal gescoord, kwamen ook nu tot het respectabele aantal van 29, maar…..het was ditmaal niet genoeg. Zo’n 6 seconden voor het verstrijken van de zuivere speeltijd dirigeerde Janwillem vd Gugten de bal met perfect richtinggevoel naar de korf met opnieuw een uitbarsting tot gevolg, maar nu van alles wat Trigon een warm hart toedraagt. Het was Trigons 30e treffer en de verrassende winst tegen de gedoodverfde titelkandidaat. De nog resterende 4 seconden brachten geen verandering in de score. Ja, alleen aan de kant van de Swift bank, waar de verslagenheid begrijpelijk groot was.

“We gaan voor een stunt” meldde Trigon coach Duitscher vorige week, niet vermoedend dat zijn woorden achteraf een profetische lading kregen. Zijn ploeg, bij wie aanvoerster Mandy Bekooij nog geblesseerd aan de kant moest toekijken, gaat nu samen met KVS ongeslagen aan de leiding. Als promovendus uiteraard een fijne start, maar zaterdag a.s. is HKV/Ons Eibernest de volgende uitdager en zeker in de eigen hal aan de Steenwijklaan een geduchte opponent. Dat heeft het verleden meerdere malen wel bewezen.  

De roemrijke Haagse fusieclub (een aantal malen landskampioen en leverancier van heel wat internationals) is met 1 uit 3 matig gestart, maar moet toch gezien worden als een van de directe concurrenten van Trigon waar het gaat om behoud van de huidige status, dus handhaving. Het enige Haagse punt kwam uit de ontmoeting met VEO. De wedstrijden tegen Vriendenschaar en KVS gingen beide met 3 punten verschil verloren.

Wederom een spannend duel in het verschiet is de verwachting.

Het feit dat 1 vorig seizoen promoveerde en 2 juist degradeerde heeft ervoor gezorgd dat zij niet hetzelfde programma volgen. En dat is met uitwedstrijden aardig lastig, want Trigon 2 (keurig winnend van KVS/Maritiem 4) speelt zaterdag om 17.10 uur in de Zijl tegen Pernix 4 (scheidsrechter Eric van Winden) en het eerste om 19.30 uur in de HKV/Ons Eibernesthal aan de Steenwijklaan te Den Haag.  Hans Klijn (scheidsrechter) en Stefan Rijkaart van Cappellen (assistent) zijn daarbij de leidsmannen.

De Vijf Mei-hal is zondag het toneel voor de thuiswedstrijden van Sporting Trigon 3, 4 en 5.

14.15 uur Sporting Trigon 5 – Phoenix 5

15.30 uur Sporting Trigon 4 – Phoenix 3

16.45 uur Sporting Trigon 3 – Groen Geel/IJskoud de Beste 4

Wanneer de wedstrijd tegen KVS/Maritiem wordt “ingehaald” is nog niet bekend.

Wim van Vliet