Ook na de derde indoorwedstrijd is Sporting Trigon zonder puntverlies gebleven. In Den Haag werd HKV Ons Eibernest onnodig op de valreep verslagen. Onnodig omdat het achttal van “succescoach” Niek Duitscher 8 minuten voor tijd de veilig lijkende 18-23 volledig inleverde. Maar met Danya Kling op de vrije worp plek kwam de verdiende winst er toch nog (23-24). Oud landskampioen Ons Eibernest, waarvan de huidige jonge selectie grote moeite zal hebben om oude tijden te doen herleven, begon onstuimig met 4-1 voor. Het kostte Trigon wat tijd om onder die druk vandaan te komen. Daarbij maakten vooral de bezoeksters het verschil, want bij 9-8 (via 5-4) waren 6 goals van de leidse vrouwen. Halverwege de eerste rondgang nam Trigon “stiekem” het initiatief over en dat resulteerde in 11-13. Die voordelige marge werd tot aan de noodzakelijke onderbreking vast gehouden. (14-16). Na de pauze, met Finn Lambooy op de plek van Marc Meulenbeld, sloeg Sporting meteen toe. (14-18). Het werd stil in de Steenwijkhal, temeer daar Trigon zelfverzekerd de onderlinge afstand op peil hield mede dankzij enkele fraaie goals van de mannen. Zoals gezegd werd 7 ½ minuut voor het einde 18-23 bereikt, maar door enkele slordigheden in de leidse defensie brak er nog een half Haags kwartiertje aan. Op dat moment had een terugwissel van Meulenbeld wellicht de oplossing geweest om de opgeleefde tegenstander te beteugelen. Duitscher beaamde na afloop dat Eibernest, met Mady Tims op de coach stoel,  goed gewisseld had. Maar met de aanvallende inbreng van Robin van Eijk (voor de rebound) had de leidse trainer toch ook succes. De toegekende vrij worp uit één van de laatste aanvallen werd koelbloedig benut door Kling en in de resterende seconden  hield haar inmiddels ervaren ploeg de voorsprong vast. Drie tellen voor het eind kwam de matchwinnaar van vorige week Jan Willem van der Gugten in de positie en de verleiding om te schieten, maar deze keer rolde de bal uit de korf. Sporting Trigon houdt met 23-24 winst de koppositie. A.s. zaterdag wordt in de Vijf Mei Hal (14.30 uur) de wedstrijd tegen KVS ingehaald, destijds geannuleerd vanwege de defecte schotklok.

Doelpunten: Danya Kling (7), Pippa Jorissen, Ferry Janssen, Jan Willem van der Gugten en Jordy Smeele (allen 3), Mandy Bekooy en Finn Lambooy (ieder 2) en Marc Meulenbeld.