“De winst op Swift zijn nu echt bonuspunten”, zei TC-lid Han vd Doe na afloop van de gewonnen pot in de HKV/Ons Eibernest hal aan de Haagse Steenwijklaan. En gelijk heeft hij, want verlies tegen toch nog steeds een directe concurrent  zou de formidabele zege van een week eerder meteen weer neutraliseren. En de zege op Swift krijgt nog meer reliëf als je hoort dat diezelfde Zeeuwse formatie maar even met 32-9 het toch niet kinderachtige Vriendenschaar de tent uitschiet!

Gevolg is dat Trigon nu zelfs als enige nog geen puntverlies heeft en koploper is. Geen garantie voor de toekomst evenwel beseft ook trainer/coach Niek Duitscher: “Als we 12 punten hebben, kijk ik niet meer naar onderen.” En zo is het, maar het is wel een verrassend goede start.

Danya Kling kan dat zonder meer beamen: “Ik ben zeker positief verrast met de resultaten van de afgelopen drie wedstrijden. Wij worden toch als een mogelijke degradatiekandidaat gezien en bovendien hebben we de afgelopen weken veel last van blessures gehad waardoor we met verschillende opstellingen hebben gespeeld.” Een heel verschil met de verrichtingen in de buitenlucht, zelfs een klas lager.

Een verklaring daarvoor heeft de 27-jarige Trigon speelster niet direct,  “Maar ik denk dat wij als selectie genoeg kwaliteiten en specialiteiten bezitten om wedstrijden neer te kunnen zetten zoals de afgelopen drie. Dat dit er op het veld nog niet uit kwam, komt in mijn beleving gedeeltelijk doordat dat wij sinds de zaal als een collectief zijn gaan spelen in plaats van allemaal individuen. We hebben meer plezier, staan een stuk positiever in het veld en laten onze kop niet meer zo snel hangen. Ik denk dat de positieve manier van coachen van onze trainer Niek ook bij draagt aan onze teamprestaties. Daarnaast nemen we op de trainingen meer tijd voor schotoefeningen en gaan we op donderdag gericht aan de slag met een plan voor de wedstrijd op zaterdag. Dat Jordy Smeele sinds de zaal weer is aangesloten is ook zeker van toegevoegde waarde.”

“Ik denk dat Trigon meer een zaalploeg is. Altijd spelen op een klein veld, geen last van weersomstandigheden en de schotklok maken het spelletje een stuk sneller en leuker”, antwoordt Kling op de vraag welke discipline haar ploeg het beste ligt.

De docent wiskunde was zaterdag na afloop toch niet helemaal tevreden over haar inbreng ondanks de winnende goal en een schotpercentage van 33%, toch geen kinderachtig niveau.  “Ik ben erg streng voor mezelf en zie altijd ruimte voor verbetering. Om deze reden ben ik nooit helemaal tevreden over mijn persoonlijke prestatie. Natuurlijk was ik afgelopen zaterdag blij met de 7 goals en al helemaal met de winnende goal, maar ik vond zelf dat ik meer kansen had moeten afmaken.” 

Gelukkig benutte ze een kleine minuut voor het eindsignaal wel de vrije worp. Zo kort voor tijd breng dat uiteraard als specialist op dit onderdeel een behoorlijke spanning met zich mee, omdat iedereen van je verwacht dat je scoort. “Ik moet eerlijk zeggen dat ik op het moment van het nemen van de vrije bal geen druk heb gevoeld. Over het algemeen ben ik ook wel vrij zeker van mijn vrije ballen. Pas nadat ik hem gescoord had, besefte ik dat, met nog minder dan 1 minuut op de klok, wij weer met 2 punten naar huis zouden gaan”, besluit Kling, die haar korfbalactiviteiten ooit startte bij Tempo.

Sporting Trigon – KVS/Maritiem wordt gespeeld in de Vijf Mei-hal, begint om 14.30 uur en wordt geleid door Lennart Laban(scheidsrechter) en Jordy Roeleven (assistent).

Wim van Vliet