Sporting Trigon terug op aarde.

De prima start (drie keer winst) in de Overgangsklasse heeft Sporting Trigon in de inhaalpartij tegen KVS geen vervolg kunnen geven. De vooraf al sterker ingeschatte Scheveningse ploeg zegevierde met 23-15 en daarmee staat het achttal van coach Niek Duitscher weer met 16 benen op de grond. Maar dat wel met de wetenschap dat het de koppositie deelt met drie anderen. Die bewezen hebben allemaal van elkaar te kunnen winnen. Maar zaterdag was de leidse formatie daarvoor niet in beeld omdat iedereen bij Trigon goed moet zijn om een teamprestatie neer te zetten. Het was bij de warming up al enigszins te zien dat er niet scherp werd ingeschoten, maar dat had in de eerste 25 minuten nog geen effect. Ook al omdat KVS ook tijd nodig had om in de wedstrijd te komen. De 0-0 na 5 minuten spel was dan wellicht niet vreemd, maar wel zeldzaam voor het zaalkorfbal.  Toen de score op gang kwam deed Sporting goed mee en had bij 2-1 de enige voorsprong. De even later opgelopen 3-5 handicap poetste Trigon toch weer uit (5-5), maar vanaf 6-6 moest Trigon de tegenstander toch laten gaan. De 7-9 ruststand bood nog wel enig uitzicht, maar de hervatting was nog maar net begonnen of de hoop op resultaat was uit zicht. (8-12) KVS had in Youri Nadorp de schutter die het verschil kon bepalen en dat ontbrak aan leidse zijde. Danya Kling kwam niet aan haar gebruikelijke schoten toe en bij haar teamgenoten ontbrak het echte zuivere schot, maar ook wat geluk.  Twee strafworpen bleken gemiste kansen en enige  onderlinge irritatie hielp ook niet mee. Duitscher wisselde in totaal 6 keer maar dat had geen gevolgen voor de wedstrijd. KVS was de completere ploeg maar zag halverwege de 2e helft Trigon toch nog (even) terugkomen van 8-16 tot 11-16. Maar dat inhaalsprintje zette niet door en zo kon de club uit het havendorp buiten bereik blijven. Via 11-19 ging de slotfase in met 13-23 waarna de laatste twee woorden voor de thuisclub waren. 15-23 derhalve waarmee de eerste nederlaag een feit was, wat coach Duitscher verleidde tot de opmerking “dat dit de realiteit is”. Niet scherp, geen resultaat en dat geldt voor iedereen. Na het kerstreces, dat Sporting Trigon toch met een goed gevoel kan beleven, wacht de leidse formatie twee thuiswedstrijden op rij.

De doelpunten kwamen van Jordy Smeele (4), Jan Willem van der Gugten en Ferry Janssen(elk 3), Danya Kling (2), Marc Meulenbeld, Mandy Bekooy en Pippa Jorissen.