Sporting Trigon begint het jaar 2020 als gedeeld koploper van de overgangsklasse D, daar heeft de enigszins verwachte (eerste) nederlaag tegen KVS (nog) niks aan veranderd. Zegt ook trainer/coach Niek Duitscher: “Nee, ondanks die mooie start en positie zijn wij nog steeds een degradatiekandidaat en is KVS in mijn ogen een titelkandidaat samen met GKV en de favoriet Swift. Dus als we realistisch zijn weten we dat we vaker gaan verliezen. Dat zie ik niet als een terugval”.

Binnen de groep heeft die duidelijke nederlaag in ieder geval geen omslag teweeg gebracht, bespeurt Duitscher. “De enige verliespartij is dan wel de laatste wedstrijd, maar toch merk ik aan het team dat het positieve gevoel van de 6 punten uit 4 wedstrijden overheerst. Daarbij komt dat we de wedstrijd tegen KVS goed aan het gebruiken zijn om beter te worden. Als team en als individu. Dat geldt uiteraard ook voor mijzelf.” 

Het kerstreces was voor zijn ploeg korter vanwege het vlak voor kerst gespeelde inhaalduel tegen KVS. Mogelijk een licht voordeel vanwege wedstrijdritme. Met de trainingsarbeid is rond de feestdagen een beetje rekening gehouden. “We hebben kerst en oud en nieuw gevierd, maar zijn inmiddels weer volop in training”, verduidelijkt de 31-jarige inwoner van Leiden.

Het opmerkelijke speelschema – Trigon speelt van de eerste 6 wedstrijden en 4 in de Vijf Mei-hal, ziet de coach niet als een echt voordeel want “dat betekent dat we ook een aantal uitwedstrijden achter elkaar spelen. Dus nee, geen voordeel, maar ook geen nadeel.”

In dat opzicht is het even opmerkelijk dat Trigon beide uitwedstrijden winnend afsloot, maar dat was wel tegen de volgens velen de directe concurrenten (VEO en HKV/OE), maar die punten zijn in ieder geval lekker meegenomen.

Duitscher onderschrift dat zonder meer: “De Vijf Mei-hal en ons eigen publiek zijn zeker een thuisvoordeel. Dat hebben we gemerkt tegen Swift (kippenvel). Heerlijk dus dat we al 4 punten buitenhuis gehaald hebben. 

Nu toch de fascinerende partij tegen Swift genoemd is, borrelt meteen de vraag op of een herhaling daarvan tegen GKV/Enomics mogelijk is. De commercieel adviseur bij “Beheervisie” is duidelijk daarover: “Met die instelling om alles te geven gaan wij altijd het veld in, dus zeker mogelijk. Het zou geweldig zijn als het lukt.” 
Om daaraan toe te voegen: ” We gaan voor een stunt. Ik noem het een stunt omdat zij verder zijn dan wij en daarbij komt dat hun manier van spelen voor ons lastig te bestrijden is. Aan de andere kant, wij zijn ons daarvan bewust, dus we weten wel wat ons te doen staat. Ik kijk enorm uit naar de wedstrijd!”

GKV/Enomics uit Gorinchem heeft evenveel punten als Trigon, verloor alleen nipt van Swift en won van KVS, Vriendenschaar en Valto.

Trigon 2 start het nieuwe jaar tegen De Meervogels 3. Die wedstrijd begint om 14.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Ron van Scherpenzeel.

Sporting Trigon 1 – GKV/Enomics begint om 15.30 uur met scheidsrechter Jelle den Dekker  assistente  Diana Boogaard.

De allerjongsten van Trigon (de F1) spelen om 12.15 uur tegen Fiks F2.

Wim van Vliet