Sporting Trigon voorlopig middenmoter

De hervatting van de zaalkorfbalcompetitie na het kerstreces leverde in de Overgangsklasse D duels van de bovenste vier “tegen elkaar” op. Met allen 6 uit 4  moest speelronde 5 een eerste schifting gaan brengen en die viel wat de leidse ploeg betreft negatief uit. GKV was in de confrontatie met Trigon de betere ploeg, zeker waar het op verdedigen aan kwam. De zogenaamde “man to man” opvatting werd soms al bij de middenlijn gestart en daar had de thuisclub moeite mee. De schutters werd het vaak te moeilijk gemaakt om tot doelpogingen te komen en bovendien was het schotpercentage niet best. En toch had de formatie van coach Duitscher ergens in de wedstrijd nog wel een kleine kans om dichterbij te komen, maar bij 8-11 stopte die poging. Beide teams moesten na het korfballoze tijdperk tijdens de feestdagen op gang komen. Slordig spel aan beide kanten leverde in de openingsfase 3-3 op, waarna GKV de eerste was die wist “hoe het ook weer moest”. (3-8) Goed voorbeeld deed volgen en dat bracht Sporting terug tot 7-9. Daar was een mogelijkheid om echt aan te haken maar de tweede 25 minuten begonnen toch met 8-13 en die marge kon Trigon niet meer herstellen. De gasten uit Gorinchem hielden de opponent constant op de “vierpunts afstand” ook al omdat Bekooy c.s. slordig bleef spelen en niet best schoot. Bij 16-20 halverwege het 2e deel zat Trigon nog wel enigszins in de wedstrijd maar de trouwste supporter had nou niet het idee dat “we nog even gelijk zouden maken”. Dat gebeurde ook niet en met de negatieve eindscore van 20-24 moet Sporting Trigon even haar plaats weten. Middenmoot, maar wel met redelijk verschil naar de onderste drie.

De doelpunten kwamen van Marc Meulenbeld (5), Jan Willem van der Gugten en Jordy Smeele (elk 3), Danya Kling, Rosanne Beekman, Philippa Jorissen en Mandy Bekooy (allen 2) en Ferry Janssen