Het eerste begon met 3 zeges, het tweede met een nederlaag, maar sindsdien verloor het team van coach Henk vd Nol geen wedstrijd meer. En dat deed het keurkorps van Trigon wel, maar dat was tegen de titelkandidaten KVS en GKV. Geen schande voor een gepromoveerde ploeg, die wel voor een paar cruciale weken staat die bepalend zijn voor de rest van de competitie.

Zoetermeerder v.d. Nol kan niet anders dan tevreden zijn over de verrichtingen van zijn ploeg: “Jazeker, ik denk dat we met elkaar hele mooie stappen naar mooi, avontuurlijk korfbal aan het zetten zijn. Dat ging op het veld makkelijker dan in de zaal. War we op het veld gekoppeld zijn aan het eerste en dus standaard tegen vergelijkbare tweede teams speelden komen we in de zaal in die tweede klassen veel meer geroutineerde teams tegen, met meer ervaringen in jaren of op een hoger niveau. Een mooie uitdaging voor onze jonge ploeg.
Door die routine worden avontuurlijke keuzen die wij maken soms eerder afgestraft en vallen we daarmee soms terug naar wat saaier spel. Ik hou daar niet zo van, kijk liever naar een mooi blok dan naar een saai
meelopende verdediger, maar als het moet om te winnen doen we het maar zo.”

Waar we in de selectie wat krap in de speelsters zitten, beschikt het tweede over 7 mannen. “Eigenlijk spelen we met zes heren plus 1. Door de opleiding van Boyd hebben we als trainers en TC met Boyd afgesproken dat hij vliegende keep is. Een moeilijke rol, want ook Boyd wil altijd spelen. En moeilijk voor de andere zes heren, want soms is de routine van Boyd toch lekker om in te kunnen zetten en niet één van de andere reserves. Overigens gaat Boyd vanaf 1 februari weer naar school en is hij weer volledig beschikbaar. Dat valt samen met het moment dat we ook aan de bond de vaste opstelling voor 1 en 2 moeten doorgeven en aan de groep hebben we in december aangegeven dat dat het moment is dat we ook bij 2 een keuze maken om het aantal heren terug te brengen naar zes. De zevende heer zal dan in het derde mee gaan rouleren. Het derde doet het in dezelfde klasse zelfs beter dan het tweede. Zij staan 1e, wij 2e,” verklaart v.d. Nol uitgebreid.

Het maakt wel mogelijk om het verloop in wedstrijden om te buigen, zoals afgelopen zaterdag toen een achterstand 5 punten werd omgezet in een zege met 5 punten verschil. De 53-jarige speler van Trigon 4 daarover: “We hebben steeds voldoende kwaliteit op de bank om als spelers de kansen niet afmaken even een ander de mogelijkheid te geven. Afgelopen zaterdag had het vak met Mees en Sander zoveel opgelegde open kansen, maar geen bal ging er bijna in. Dan is het heerlijk mensen te hebben die het dan kunnen overnemen.”

Vooralsnog geeft het die ruime keuze geen problemen bij de mannen. “We spelen natuurlijk al het hele seizoen met zes heren. Dus ja, 1 maal per 3 weken een weekend als invaller beschikbaar zijn was aan het begin van het seizoen duidelijk”, verduidelijkt v.d. Nol, werkzaam als afdelingshoofd programmamanagement bij de Inspectie Leefomgeving en Transport.

De doelen voor Trigon 1 (handhaving) en 2 (promotie) zijn duidelijk, dus in dat opzicht valt er (nog) niks te klagen, beseft ook v.d. Nol: “Ik wil met deze groep zeker terug naar die eerste klasse, ze kunnen het makkelijk aan, worden ieder jaar sterker en beter. We hebben nog steeds een aantal junioren in dit tweede staan en iemand die net 2 jaar het spelletje speelt. We zijn nog lang niet aan het plafond qua mogelijkheden”.

De coach, wiens dochter in Meervogels 1 actief is, ziet echt wel vooruitgang: “We durven veel meer, zijn echt wel avontuurlijker. Ook bij de dames, Petra, onze teammanager heeft bijgehouden dat we op het veld met de dames 42 doelpunten gemaakt hebben. In haar geheugen was dat vorig seizoen maar een stuk of vijf. Dus ja ik zie zeker verschil”.

Henk v.d. Nol schuift bij de wedstrijden van het eerste aan als assistent van Niek Duitscher. Zonder problemen: “Ik zit met Niek meer op 1 gedachtenlijn qua spel en hoe dat over te brengen op de groep. Qua trainen pakken we nu ieder om de beurt een week een thema. En ook qua idee voor wat betreft wedstrijdplannen naar tegenstanders. Daarmee houd ik mij bij 1 nu ook meer op de achtergrond en beperk ik mij bij wedstrijden tot sparren op de bank”, aldus de tevreden trainer/coach van Trigon 2.

Zaterdag wordt er al vanaf 09.00 uur in de Vijf Mei-hal door Trigon teams gespeeld.

 

09.00 uur Sporting Trigon D1 – KZ De Danaïden D1       Scheidsrechter: Wim van Vliet

10.00 uur Sporting Trigon F1 – Madjoe F2                     Scheidsrechter: Annelieke van Evert

12.05 uur Sporting Trigon 4   – KVS/Maritiem 5              Scheidsrechter: Sjoerd Keizer

13.15 uur Sporting Trigon 2   – VEO 3                            Scheidsrechter: R.S. Mahadewsing

14.30 uur Sporting Trigon 1   – Vriendenschaar 1           Scheidsrechter: Jacco Hospers ass: Emiel vd Spiegel-Gierveld

 

De wedstrijd van de C1 tegen Fiks is verplaatst naar dinsdag 28 januari a.s. (19.00 uur)

 

Wim van Vliet