Sporting Trigon doet toch weer mee.

De knappe 22-20 overwinning op Vriendenschaar, dat tot voor de directe confrontatie evenveel wedstrijdpunten bij elkaar had gespeeld, bracht het achttal van coach Niek Duitscher alleen op de derde plek. En het verschil is met de twee koplopers is maar één zege. Trigon kwam scherper dan scherp uit de startblokken met de eerste goal al na 7 tellen. En dat openingsoffensief bleef niet beperkt tot die actie van Danya Kling, want zo’n 10 minuten verder was het 6-0. Met uitstekend spel werd de bezoekende ploeg van coach Jorrith Ekelmans, die zich tegen alles en iedereen afreageerde, overbluft. Bij Trigon lukte ook wel alles in die fase, maar ook toen Vriendenschaar over de eerste schrik heen was bleef de thuisformatie goed spelen. Het ruime standsverschil bleef lange tijd overeind en via tussenstanden 9-3 en 11-5 werd bij 13-6 gestopt voor de pauze. Gebruikelijk is dat een ploeg het na de verplichte onderbreking meestal wat minder doet en dat werd waar. Vriendenschaar had een methode gevonden om het Trigon wat lastiger te maken en dat leidde tot 14-10. Met 1 treffer in 8 minuten leek Sporting het even kwijt, maar het was grotendeels schijn. Met 17-11 was de verhouding weer hersteld, maar slechts voor even. De opponent uit Hardinxveld ging overtuigender spelen en kon ook profiteren van het wat terugvallende Trigon, misschien wel oorzaak en gevolg. Bij Ferry Janssen, die “die nummer 10 van hun (Christian Brouwer), die gemiddeld goed is voor 7 goals per wedstrijd” op 2 punten hield, vloeiden de krachten langzaam weg volgens Niek Duitscher. Die overigens geen aanleiding zag om te wisselen ook al naderde Vriendenschaar, waarbij de coach het aan de stok bleef houden met de vlaggenist en uiteindelijk geel kreeg,  tot 19-17. De welkome opleving leverde Trigon 22-18 op maar de laatste twee minuten gingen toch in met een benauwende 22-20 omdat Vriendenschaar twee wat makkelijk en eigenlijk onbegrepen strafworpen dankbaar benutte.  Een beetje op tandvlees werd de winst over de finish gebracht en achteraf bezien kwamen daarmee de punten toch bij de ploeg die er het meeste recht op had. Een belangrijke stap op weg naar het behoud van het Overgangsklasserschap. Zaterdag gaat Sporting Trigon op bezoek bij de hekkensluiter Valto.

Doelpunten: Danya Kling en Jan Willem van der Gugten (beiden 5), Marc Meulenbeld (sterke partij met 4 goals), Jordy Smeele en Pippa Jorissen (elk 3x) en Ferry Janssen (2x).