Kennelijk is het tweede van Sporting Trigon niet gewend aan de aandacht op deze plek, want de kop “We durven meer” boven de voorbeschouwing van vorige week, was in ieder geval niet van toepassing op het duel met VEO, dat eigenlijk kansloos verloren werd. Een flinke opdoffer in het streven het verloren gegane terrein binnen 1 seizoen weer goed te maken, want de achterstand op koploper Achilles bedraagt nu 4 punten en de Hagenaars laten geen punten liggen. Sterker nog alle 6 duels werden gewonnen.

De ploeg van coach Henk v.d. Nol kan zaterdagmiddag a.s. de draad van winnen weer oppakken in Bleiswijk bij het laag geklasseerde Weidevogels. Daarna kan het grootste gedeelte van het team nog even door naar De Lier om het eerste achttal bij te staan in het duel met Valto. Een sleutelduel voor het team van aanvoerster Bekooy want de knappe zege op Vriendenschaar afgelopen weekend bracht haar ploeg op de met Swift gedeelde derde plek van de ranglijst en 5 punten voor op de komende tegenstander.

Trigon kende tegen de ploeg uit Hardinxveld een furieuze start met een 6-0 “run” – zoals de basketballers het noemen – tot prettig gevolg. En die voorsprong bleef heel lang in de wedstrijd intact. Het verschil werd naarmate het eindsignaal in zicht kwam wel kleiner, maar de overwinning werd tot tevredenheid van alles wat Trigon een goed hart toedraagt binnen gesleept.

Trainer/coach Niek Duitscher kijkt ondanks de – voorlopig – veilig lijkende marge ten opzichte van de degradatieplaatsen nog steeds naar onderen. In dat opzicht kan het team zijn coach flink wat gelukkiger maken door in de komende 8 dagen punten te verzamelen, want daarna wachten zware uitbeurten bij de koplopers KVS en Swift. Met Valto uit (zaterdag) en VEO thuis (volgende week) kan Sporting Trigon zich een geweldige uitgangspositie verschaffen voor de rest van de competitie als het in ieder geval niet verliest.

Te beginnen dus in De Lier. Thuisclub Valto bezit 3 punten (winst op VEO en gelijk tegen HKV/OE) en kreeg afgelopen wedstrijd met 33-17 (rust 15-3) flink op de broek van KVS. De club uit het Westland contracteerde deze week Mark Tissink (nu Fortuna 2) als nieuwe trainer voor volgend seizoen en is zich bewust dat het tegen Trigon met een goed plan zal moeten komen.

Valto – Sporting Trigon wordt gespeeld in “De Vreeloo Hal”, Veilingweg 14 in De Lier, begint om 18.15 uur en staat onder leiding van Sebastiaan de Jong (scheidsrechter) en Jeroen van Houwelingen (assistent).

Weidevogels 3 – Sporting Trigon 2 wordt gespeeld Sporthal Ruineveen, Rembrandtlaan 40 in Bleiswijk, begint om 15.15 uur en wordt geleid door arbiter Justin Burg.

Wim van Vliet