Sporting Trigon verloor de eerste wedstrijd buiten de deur en dat was net van de verkeerde. Valto, de nummer drie van onderen, bleef de leidse ploeg in de slotfase nipt voor met 19-18. Coach Niek Duitscher bestempelde de partij als “lastig” omdat één vak het niet draaiende kreeg. Het kwartet van aanvoerster Mandy Bekooy deed er overigens alles aan om de aanvalstactiek te wijzigen en dus te verbeteren, maar het zat er niet in. En dus werd het een moeizame wedstrijd, waarin Trigon startte met Sabine Anneeze in de basis. De lang geblesseerd zijnde speelster vierde haar rentree met een beste beurt, zowel aanvallend als verdedigend. De opening was voor de thuisclub met de 3-1 score, maar dat voordeel was van korte duur. (4-4). Bij 5-5 plaatste de club uit De Lier een demarrage die 8-5 tot gevolg had maar niet beslissend was. Trigon was bij 9-9 weer terug en ging zelfs met de eerste voorsprong de rust in (10-11). Het zat er niet in dat één van de “deelnemers” een heel groot verschil zou creeëren en die verwachting werd waar. Valto kwam het beste uit de pauze getuige de 13-11 maar nu kwamen de bezoekers uit Leiden met een raak antwoord mede door de enige goal van Ferry Janssen. (13-15). En toen was Valto weer aan zet om in de gelijkopgaande match de voorsprong te nemen (17-15). Duitscher had niet het idee dat “we geen kans hadden om te winnen” en dat kwam door de ervaring en kwaliteit van zijn ploeg. En de weergaloos spelende Jan Willem van der Gugten, verdedigend heersend, sturend in zijn vak en ook nog eens goed voor 7 goals. Het was echter net niet genoeg voor een puntenresultaat de inbreng van Philippa Jorissen ten spijt. De Belgische scoorde nog wel met een doorloop, maar de ploeg uit het Westland reageerde onmiddellijk (19-17). De laatste minuut ging in met 19-18 en daarin voorkwam twee keer balverlies aan leidse zijde dat de wellicht verdiende gelijkmaker uitbleef.

Doelpunten: Jan Willem van der Gugten (7x), Sabine Anneeze (4x), Danya Kling en Marc Meulenbeld (elk 2x), Mandy Bekooy, Pippa Jorissen en Ferry Janssen (elk 1x)