Trigon redde het net niet om een punt te bemachtigen in De Lier en sloot daarmee de eerste helft van de zaalcompetitie af op een keurige 4e plek. De 8 uit 7 score had waarschijnlijk alleen een avontuurlijke gokker voorspeld en zeker niet het grootste gedeelte van de korfbalkenners, Sporting Trigon zelf incluis.

“Ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat we de eerste helft veld niet ons beste korfbal hebben laten zien, dus laten we die helft maar snel vergeten. Ik denk dat we in de zaal boven onszelf uitstijgen. Jammer van het verlies van vorige week maar we mogen zeker niet ontevreden zijn. De sfeer in het team is met 100 procent verbeterd en ik denk dat dat iets is waar we trots op mogen zijn. Met Niek voor de groep hebben we nu ook iedere week een strijdplan. Dat maakt dat we beter zijn gaan korfballen. Ook laten we onze koppies niet meer hangen en zie het resultaat,“ zegt Sabine Anneeze, die lange tijd langs de kant gedwongen moest toekijken naar de verrichtingen van haar ploeggenoten, maar tegen Valto haar rentree maakte.

“Het voelde heel goed om weer in de basis te staan. Dat is tenslotte de plek waar ik het liefste sta. Vanaf de bank kijken vind ik veel te spannend”, vervolgt Anneeze. Zeker als je niet inzetbaar bent zal die spanning ongetwijfeld nog meer toenemen, beaamt ze dan ook stellig: “Ja zeker! Dat komt omdat je vanaf de bank geen controle hebt over het spel natuurlijk. Ik sta liever met een gelijke stand in het veld omdat ik dan het gevoel heb dat ik wat toe kan voegen.”

De 27-jarige Trigon speelster verklaart de aard van haar kwetsuur: “Ik heb een gaatje in mijn bicep pees. Waarschijnlijk opgelopen met een botsing in de tweede wedstrijd op het veld. Doordat ik daar veel last van had, ben ik anders gaan bewegen. Toen heb ik er ook nog een slijmbeursontsteking bij ontwikkeld. Inmiddels heb ik een injectie gekregen en nu is in ieder geval de slijmbeursontsteking weg.”

De comeback bij Valto was er wel een die indruk maakte. Vier goals terwijl Anneeze (vanaf haar zesde korfballend voor Trigon) nou niet bekend staat als een afmaker. “Haha nee ik sta zeker niet bekend als schutter, maar het beviel me wel. Het is normaal niet mijn sterkste punt (schieten) maar ik ben dit jaar meer allround gaan spelen. Dat is ook wel nodig in deze competitie. Mijn rentree heeft helaas ook wel wat problemen voor mijn laatst geopereerde knie opgeleverd. Daarom is er afgelopen donderdag een MRI gemaakt om te kijken of er schade is. Helaas geen basis tegen VEO dus”, bevestigt ze alvast.

Die scorende rol tegen Valto was niet van tevoren besproken. “Wel kwamen we er snel achter dat de kansen in ons vak bij de dames lagen. Of het naar meer smaakt? Misschien een beetje. Ik doe graag wat nodig is om het vak beter te maken”, zegt de hoofdbegeleider bij het Autismecentrum waar ze kinderen met een autismespectrum stoornis begeleidt die niet meer naar school kunnen. “Een droombaan met een uitroepteken,” voegt ze eraan toe.

Zaterdag wordt een begin gemaakt met de terugwedstrijden. Met VEO, dat dit jaar het 100-jarig bestaan viert, treft de ploeg van trainer/coach Duitscher de hekkensluiter, ogenschijnlijk meteen de kans richting dubbele cijfers en behoud van het overgangsklasseschap. Maar winst is geen vanzelfsprekendheid, ondanks het pak slaag (40-19) dat VEO van Swift kreeg. Laatstgenoemde is geen graadmeter, want de ploeg uit Middelburg won daarvoor ook al met indrukwekkende cijfers van Vriendenschaar (32-9) en HKV/OE (42-21), maar verloor ook als 2 maal.

Half november 2019 won Trigon met 26-23 in Voorburg. “Ik denk dat we iedere wedstrijd kans hebben om te winnen. Als wij alle 8 goed zijn, winnen we namelijk zelfs van Swift. Dus kansen zijn er, maar we hadden het in de heenwedstrijd niet makkelijk tegen VEO en zullen ze dus niet onderschatten,” besluit Sabine.

De wedstrijd tegen VEO wordt gespeeld in de Vijf Mei-hal, begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Arjan Roos (Scheidsrechter) en Maurice van Leeuwen (assistent).

De wedstrijd wordt voorafgegaan door het belangrijke duel tussen Trigon 2 en Achilles 4, de ongeslagen koploper. Als Trigon nog een rol in de titelstrijd wil spelen, zal het moeten winnen. Niet meer en niet minder. Aanvang: 13.10 uur met arbiter Cees Steenbeek.

Om 12.00 uur speelt de B1 tegen Vriendenschaar (B) B1.

Wim van Vliet