Trigon B1 – Vriendenschaar B1

De eerste wedstrijd van dit zaalseizoen werd de tegenstander van vandaag in eigen huis getrakteerd op een 8-9 nederlaag. Voorafgaande aan de return vandaag in wederom de 5-meihal was Vriendenschaar deze klap reeds te boven gekomen en heeft inmiddels keurig netjes een plekje bij de bovenste plaatsen ingenomen. Een flinke klus dus voor Trigon B1 om dit kunstje nogmaals te flikken. Na de prima winstpartij van vorige week tegen lievelingstegenstander Fluks stonden alle neuzen weer dezelfde kant op en had het moraal een flinke boost gekregen. Binnen een paar minuten had dit positivisme een flinke deuk opgelopen. De Bodegravenaren namen met fysiek sterk spel in combinatie met een hoog tempo meteen een 0-2 voorsprong. Trigon kwam via Saskia nog even terug (1-2) maar zag de achterstand gedurende de eerste helft verder oplopen dat resulteerde in een 3-6 ruststand. Vriendenschaar ging de tweede helft gewoon verder waar het was gebleven aangemoedigd door een luidruchtig en bij vlagen soms irritant aanwezig meegereisd publiek. Halverwege de tweede helft was de achterstand reeds opgelopen tot 7 punten alvorens de heren van Trigon voor het eerst tot scoren kwamen via de 6-12 van Bo. De achterstand werd uiteindelijk teruggebracht tot 6 punten waardoor Vriendenschaar met een terechte overwinning (9-15) zich echt kan gaan opmaken voor de strijd om de titel. Voor Trigon volgende week een degradatieduel in Den Haag tegen Dubbel Zes B1. Doelpunten vandaag van Bo (2), Ilse (2), Tim (2), Saskia (1), Femke (1) en Fenna (1).