“De druk lag bij hun” zei Marc Meulenbeld na afloop enigszins laconiek, maar hun, waarmee VEO bedoeld werd, gingen beter van start dan de thuisclub, dat met het eindresultaat van 20-20 de opponent op 7 punten afstand hield op de ranglijst. En goed weg kwam uiteindelijk, al had de spannende partij wisselende kansen voor beide ploegen. Trigon startte met Philippa Jorissen voor de weer even uitgeschakelde Sabine Anneeze. Zoals gememoreerd begon de Voorburgse formatie voortvarend en de 0-3 moest het stroef startende Sporting eerst maar zien goed te maken. Dat lukte even later maar bij 5-5 sloeg VEO andermaal toe (5-8). Het verschil werd verderop zelfs 4 maar opnieuw rechtte de leidse ploeg de rug en had de 6-10 achterstand bij het ingaan van de verplichte onderbreking volledig weggepoetst (10-10). Het gehoopte tikje kwam jammer genoeg net na de pauze (11-10) en dat deed VEO niet zoveel (12-12). Voorburg En Omstreken, met slechts één punt onderaan, was bezig met de laatste kans op behoud maar haalde niet meer het niveau van de eerste 25 minuten. Sporting Trigon had dat door en sloeg het gaatje dat geacht werd voldoende te zijn voor een resultaat gevende afwikkeling. (16-13) Maar dat liep toch even anders, want het scoreverloop werd behoorlijk beïnvloed door arbitrale beslissingen waarbij o.a. de nog steeds geldende spelregel van verdedigd schieten volledig genegeerd werd. Het achttal van coach Niek Duitscher verzuimde in die fase overigens de tegenstander op grotere achterstand te zetten. Een aanvallende wissel had een mogelijke impuls kunnen zijn, maar de inbreng van Finn Lambooy kwam nu (pas) bij 18-19 toen VEO goed bezig was om terug te komen van 18-15. En Voorburg leek de beloning te krijgen in de zenuwslopende eindminuten met 18-19, maar schutter van de dag aan Leidse zijde, Ferry Janssen), bezweek niet onder de druk bij een vrije worp. Jan Willem van der Gugten leek met zijn enige goal de matchwinnaar te worden, maar werd het niet (20-20). In de laatste 30 seconden hadden beide ploegen nog wel een opgelegde kans op de winnende, maar het gelijkspel was misschien wel terecht. Sporting Trigon heeft nog altijd als doelstelling handhaving en hield met de moeizaam behaalde puntendeling de degradatiekandidaat op ruime afstand.

Doelpunten: Ferry Janssen (8x), Marc Meulenbeld (6x), Jordy Smeele en Mandy Bekooy (elk 2x), Danya Kling en Jan Willem van der Gugten.