“We” – Sporting Trigon – gaan spannende en pittige weken tegemoet! Al die thuiswedstrijden zijn wel leuk, maar nu volgt er een tweetal buiten deur en niet de minste. Twee uitgesproken titelkandidaten – KVS en Swift – staan op het competitielijstje van het eerste en dat wordt flink aanpoten, want deze twee ploegen winnen de laatste bijna alles met absurde scores en grote verschillen. Echter in de eerste helft van het schema niet echt tegen de onzen, want weliswaar won KVS het uitgestelde duel in Leiden met 8 punten verschil, Swift ging zonder punten naar Zeeland terug. Die bonuspunten koestert de ploeg van trainer/coach Duitscher nog steeds omdat van alle directe concurrenten uit de onderste helft van de ranglijst niet verloren werd.

Dus ook niet in het voorlopig laatste thuisduel tegen hekkensluiter VEO, al scheelde dat niet veel. Een achterstand van 4 punten werd nog voor de pauze ongedaan gemaakt, maar erna slaagde Trigon er niet in bij 16-13 door te drukken. In de superspannende slotfase leek Janwillem vd Gugten de zege veilig te stellen (20-19), maar het honderdjarige VEO kwam alsnog langszij, waarna beide ploegen met nog 30 seconden te gaan nog een kans op de volle buit lieten liggen.

Daarmee behield Trigon de marge van 7 punten ten opzichte van de regelrechte degradatieplaats, terwijl het onderling resultaat met VEO in Leids voordeel is. Dus een simpel rekensommetje leert dat VEO van de resterende 6 duels er 4 moet winnen om boven Trigon uit te komen, dat in dat geval geen punt meer mag halen. In dat opzicht is het onbesliste duel met VEO dus allerminst in ons nadeel.

Maar nu dus “even” naar Scheveningen en Middelburg, een route die ook volgende week wordt afgelegd maar dan met de bus. Het staat op onze site te lezen.

Kans op puntenwinst voor Trigon?  We zijn realist genoeg om te weten dat we die vraag negatief moeten beantwoorden, maar Trigon heeft op dit moment eigenlijk niets te verliezen en kan vrij uit – voor zover daarvan sprake kan zijn – spelen.

Maar dan wel met de bezieling, zoals in december tegen Swift, want de komende tegenstanders hebben heel weinig moeite met scoren is wel gebleken. Maar dat correct verdedigen niet altijd beloond wordt bleek afgelopen zaterdag toen door beide teams uit de standen geschoten kon worden, die op pagina 46 (§ 3.6 n) van het spelregelboek toch echt als “het schieten als verdedigd worden beschouwd”. Scheids Roos en zijn assistent waren nog niet zo ver met lezen….  

Trigon 2 verspeelde de kans om koploper Achilles als eerste te vloeren. Het gelijke spel vermindert de kansen op de titel en promotie.

KVS – Sporting Trigon wordt gespeeld in sporthal De Blinkerd, Seinpoststraat 150 te Scheveningen, wordt geleid door arbiter René Zwart en assistent Cor Pluister en begint om 19.15 uur.

Trigon 2 treedt eerder op de dag aan tegen Excelsior 3 in sporthal De Buitenhof in Delft. Dat duel begint om 14.00 uur en wordt geleid door Arno Diederik.

In de Vijf Mei-hal spelen achtereenvolgens de E1 (11.30 uur), D1 (12.30 uur) en C1 (13.30 uur) tegen Pernix E3, BEP D1 en ESDO C1.

Wim van Vliet