Sporting Trigon stunt bij en tegen koploper.

En een stunt mag je de 18-19 zege op KVS best betitelen. De Scheveningers, met de minst gepasseerde verdediging (18 tegengoals gemiddeld per wedstrijd) in de Overgangsklasse D, waren tot voor de ontmoeting met Trigon pas één keer puntloos gebleven. De favoriet voor de winst zaterdagavond speelde zoals coach Duitscher en zijn mensen hadden verwacht en gehoopt. Defensief klopte het (dus)bij de Leidenaren, zowel individueel als team. En als je dan ook het geluk mag hebben dat de thuisclub op belangrijke momenten de afstand van de strafworpstip naar de de korf  drie keer verkeerd inschatte dan ben je niet kansloos. En dat werd meteen al in het eerste kwartier zichtbaar toen Sporting Trigon na het gelijkopgaande begin brutaal de leiding nam. En hield want vanaf 4-4 kwam KVS niet meer voor te staan. Wel nog even op gelijke hoogte na de 5-7 tussenstand, maar de Trigon mannen maakten duidelijk dat er voor hen wat te halen was in sporthal De Blinkerd. (7-10). Gepauzeerd werd er bij twee treffers verder en het verrassende leidse voordeel kon overeind gehouden worden tot 12-15. Toen kregen de bezoekers het aanvallend “even” moeilijk maar gelukkig deed KVS er lang over om op 15-15 te komen. Duitscher prees de kalmte van zijn achttal in die fase en dat loonde want Trigon pakte na 16-16 andermaal een voorsprong van meer dan een punt. (16-18)  Met vertrouwen werden de laatste 60 seconden, met 17-19 op het scorebord, uitgespeeld waarbij de thuisclub pas in de allerlaatste tel scoorde en derhalve de tweede nederlaag moest erkennen. (18-19). Met 11 uit 9 staat Sporting Trigon op de knappe vierde plek en dat is op ruime afstand van de twee gevaarlijke plaatsen onderaan. Definitieve handhaving is een kwestie van een punt en met die 12 heeft de succesvolle trainer/coach Duitscher, die het als “ interimmer “ wel naar zijn zin heeft, het beoogde aantal bereikt. Hij noemde met respect naar de anderen Marc Meulenbeld als de gangmaker, die een “fenomenale” partij speelde.

De doelpunten kwamen van: Marc Meulenbeld (5x), Jordy Smeele en Ferry Janssen (beiden 4x), Jan Willem van der Gugten (3x), Danya Kling (2x) en Mandy Bekooy.