Gaan de correspondenten een keer niet mee presteert Trigon 1 het om van de koploper te winnen en nog wel in Scheveningen, de thuishaven van KVS. Met de 19-18 winst in de tas vertrok de ploeg van trainer/coach Niek Duitscher uit De Blinkerd, waar eerder VEO, HKV, Valto en Swift zonder punten de deur uit liepen. Trigon staat nu steviger op de vierde plaats en verkeert in de wetenschap dat het wel heel raar moet lopen willen de nummers 7 (play-off) en 8 (degradatie) uit de lijst het inmiddels ontstane puntenverschil in de resterende 5 duels nog gaan overbruggen.

Met “slechts” 4 punten achter de huidige koploper GKV/Enomics zal de interim-coach realist genoeg zijn om niet verder naar boven te kijken. Maar toch gaat er een bus vol zaterdag via Scheveningen (het 2e speelt er tegen KVS 4) richting Middelburg om zijn ploeg te ondersteunen. Een steuntje in de rug. “Zeker! We zijn erg enthousiast dat er zoveel mensen mee gaan”, zegt hij.

Als je bijgelovig bent, zou je gauw denken “dan gaan we komende zaterdag ook maar niet kijken”, maar we gaan mee gesterkt door de woorden van Duitscher: “Haha, we doen ook zaterdag ons best hoor! Het wordt echt moeilijk om Swift een 2e keer te verrassen. Natuurlijk gaan we er alles aan doen om wederom te stunten.”

De statistieken beloven overigens niet veel goeds, want Swift pakt na een nederlaag doorgaans onbetamelijk hard uit (o.a. de 32-9 tegen Vriendenschaar na de nederlaag tegen ons). Swift verloor afgelopen weekeinde de topper tegen GKV en is als gedoodverfde kampioen (op het veld staan de Zeeuwen op de derde plaats in de Hoofdklasse) al geconfronteerd met 3 nederlagen en staat nu maar 1 punt boven Trigon.

Bang voor een afstraffing is de coach niet: “Zeker niet. Als het gebeurt dan is dat natuurlijk wel even zuur, maar ik weet zeker dat het positieve gevoel van 11 punten uit 9 wedstrijden met overwinningen op KVS en Swift snel weer zal overheersen. Daarbij komt als het hen lukt om met grote cijfers van ons te winnen dan zal bij hen ongetwijfeld de vraag heersen hoe hebben wij ooit van Trigon kunnen verliezen? Dat scenario lijkt mij pijnlijker voor hen dan voor ons.”


De nog actieve speler van Trigon 4 vervolgt: “De tactiek en de instelling zijn voor ons het hele seizoen al heel belangrijk gebleken. Natuurlijk was handhaving een extra motivatie. Nu dit doel zo goed als behaald is wordt de wil om te winnen en het beter willen als team nog belangrijker. Dit zit op het moment goed en ik verwacht dat dit ook zo blijft.” 

Een plek in het linker rijtje zou als nieuwkomer in deze klasse heel mooi zijn, maar is niet echt het uitgangspunt in de resterende wedstrijden. Duitscher daarover: “We willen als ploeg blijven groeien en wedstrijden blijven winnen. Het goede gevoel en de positieve teamspirit vasthouden tot en met het veld is het belangrijkste doel.”

En gelijk heeft hij want “buiten” is er (een klas lager) nog heel veel te winnen.

Swift (M) – Sporting Trigon wordt zaterdag gespeeld in sporthal “De Sprong”, De Aanloop 1 in Middelburg en staat onder leiding van de heren Eric de Vos (scheidsrechter) en René Zwart (assistent).

KVS/Maritiem 4 – Sporting Trigon 2 wordt gespeeld in de sporthal “De Blinkerd”, Seinpoststraat 150 in Scheveningen.

Wim van Vliet